Apuvälineen käytön ohjaus

Apuvälineen käyttöä harjoitellaan tarvittaessa useiden ohjauskertojen aikana apuvälineen käyttäjän toimintaympäristössä vaihtelevissa olosuhteissa.

Apuvälineen käytön ohjauksella varmistetaan, että apuvälineen käyttäjä ja hänen tukiverkostonsa hallitsevat apuvälineen tarkoituksenmukaisen ja turvallisen käytön. Apuvälineen käyttöä harjoitellaan tarvittaessa apuvälineen käyttäjän toimintaympäristössä erilaisissa olosuhteissa.

Vaativien apuvälineiden mm. kommunikoinnin ja näön käytön apuvälineiden käytön opetus saattaa vaatia useita ohjauskertoja. Esimerkiksi kommunikoinnin apuvälineiden kohdalla vammaisen henkilön ja hänen lähi-ihmisensä tukemista ja ohjausta tarvitaan usein pidemmän aikaa, jotta apuvälineen käyttöönotto onnistuu. Myös näiden apuvälineiden käytön ohjaus kuuluu apuvälineen luovuttajalle eli terveydenhuollolle. Terveydenhuollon toimintayksikkö voi järjestää palvelun ostopalveluna käyttäen maksusitoumusta tai palveluseteliä.

Apuvälineen puhdistus ja muut käyttökuntoisuuteen liittyvät tehtävät opastetaan käyttäjälle tai hänen läheisilleen tai hänen kanssaan työskenteleville ammattihenkilöille.


Edellinen sivu Seuraava sivu

 


 

Kyllä

Päivitetty  19.6.2017