Ajankohtainen

Opastusta liikkumisen apuvälineen käyttäjille

Julkaistu 13.5.2019 7.00

Invalidiliiton kouluttamat apuvälinekummit opastavat liikkumisen apuvälineen käyttäjiä Helsingin metrossa Helppo liikkua -viikolla 14.-20.5.2019.

19892406-subway-metro-station-in-helsinki.jpg

Oletko saanut käyttöösi rollaattorin, pyörätuolin, sähköpyörätuolin tai -mopon? Jännittääkö uuden apuvälineen kanssa liikkuminen tai onko liikkuminen uudessa ympäristössä vielä epävarmaa? TuleApu-hankkeen apuvälinekummit rientävät avuksi ja opastavat apuvälineen käyttäjiä henkilökohtaisesti metrossa liikkumiseen.

Kaksi opastusta tarjolla

Ensimmäinen opastus pidetään keskiviikkona 15. toukokuuta klo 10–14 idässä. Opastus alkaa Kalasataman metroaseman itään päin suuntautuvan liikenteen lipunmyyntitasanteelta. Toinen opastus on torstaina 16. toukokuuta klo 10–14 lännessä. Opastus alkaa Lauttasaaren metroaseman Otavantien päädyn lipunmyyntitasanteelta. Tule paikan päälle ja kuulet samalla lisää apuvälinekummitoiminnasta!

TuleApu-hanke 2018-2020

HUS Apuvälinekeskus on mukana Invalidiliiton TuleApu –tukea ja ​tule-terveyttä apuvälineenkäyttäjille -hankkeessa. Yhteistyöprojektin tavoitteena on rohkaista liikkumisen apuvälineen sujuvaan käyttöön sekä edistää niitä käyttävien henkilöiden tuki- ja liikuntaelinterveyttä.

​Hanke koostuu matalan kynnyksen Tule-klubeista, omahoitovertaisryhmistä ja -materiaalista sekä apuvälinekummi-vertaistukitoiminnasta. TuleApu-hankkeesta ja apuvälinekummitoiminnasta saat lisätietoa Invalidiliiton nettisivuilta.​