Ajankohtainen

Kuntoutumistalo 2.0 – tuloksia tähän asti ja tulevaisuuden visioita

Julkaistu 21.11.2018 9.00

Kuntoutumistalo 2.0 -projekti on tullut päätökseensä – miten kehittäminen jatkuu tästä eteenpäin?

​​​​​​ajankohtaista-kuva.jpg
Tätä pohdittiin Kuntoutumistalon seminaarissa lokakuun lopussa.​​Kuntoutumistalon projektipäällikkö Harri Hämäläinen kiitti seminaarin alussa kaikkia tahoja upeasta yhte​istyöstä.

Kuntoutumistaloa on vuodesta 2015 ollut rakentamassa 220 asiantuntijaa, 24 eri työryhmää ja laaja yhteistyökumppaniverkosto.

Kuntoutumistalo 2.0 –projektin tuloksena on syntynyt kansallinen yhteistyöverkosto, sisällöntuotanto- ja julkaisumalli sekä kehittämisen työkalut.

Kuntoutumistalon koordinaattori Miia Malmberg avasi tarkemmin ​tilastoja. Kuntoutumistalossa on tähän mennessä julkaistu materiaalia yli 500 sivua. Itsehoito-oppaita ja tietokokonaisuuksia on julkaistu yhteensä 49 suomeksi ja 19 ruotsiksi.

Lisäksi Kuntoutumistalossa on julkaistu oirenavigaattori ja kaksi omahoito-ohjelmaa. Kuntoutumistalon sivuja on vuoden 2018 tammi-syyskuussa katseltu yli 312 200 kertaa. Keskimäärin käyttäjiä on ollut 4250 kuukaudessa.

Kehittäminen jatkuu

Lähitulevaisuudessa Kuntoutumistaloon on tulossa monia uusia ominaisuuksia: digihoitopolut ovat viimeistelyvaiheessa, omahoito-ohjelmat ovat tuotannossa ja etävastaanotot otetaan käyttöön. Sisällön tuottaminen jatkuu työryhmissä.

Tulevaisuuden visiona on myös tekoälyn avulla kehitettävä toimintakyvyn virtuaalikeskus ammattilaisille.

Kuntoutumistalossa jatketaan asiakkaan kuntoutumista tukevan verkkopalvelun kehittämistä, vaikka Kuntoutumistalo 2.0 -projekti virallisesti onkin loppunut.

Teksti: Linn Karlsson, Kuntoutumistalon verkkotoimittaja​

Kuvassa Harri Hämäläinen, Iida Myllymäki (Kuntoutumistalon koordinaattori) ja Linn Karlsson.​