
Tätä pohdittiin Kuntoutumistalon seminaarissa lokakuun lopussa.Kuntoutumistalon projektipäällikkö
Harri Hämäläinen kiitti seminaarin alussa kaikkia tahoja upeasta yhteistyöstä.
Kuntoutumistaloa on vuodesta 2015 ollut rakentamassa 220 asiantuntijaa, 24 eri työryhmää ja laaja yhteistyökumppaniverkosto.
Kuntoutumistalo 2.0 –projektin tuloksena on syntynyt kansallinen yhteistyöverkosto, sisällöntuotanto- ja julkaisumalli sekä kehittämisen työkalut.
Kuntoutumistalon koordinaattori
Miia Malmberg avasi tarkemmin tilastoja. Kuntoutumistalossa on tähän mennessä julkaistu materiaalia yli 500 sivua. Itsehoito-oppaita ja tietokokonaisuuksia on julkaistu yhteensä 49 suomeksi ja 19 ruotsiksi.
Lisäksi Kuntoutumistalossa on julkaistu oirenavigaattori ja kaksi omahoito-ohjelmaa. Kuntoutumistalon sivuja on vuoden 2018 tammi-syyskuussa katseltu yli 312 200 kertaa. Keskimäärin käyttäjiä on ollut 4250 kuukaudessa.
Kehittäminen jatkuu
Lähitulevaisuudessa Kuntoutumistaloon on tulossa monia uusia ominaisuuksia: digihoitopolut ovat viimeistelyvaiheessa, omahoito-ohjelmat ovat tuotannossa ja etävastaanotot otetaan käyttöön. Sisällön tuottaminen jatkuu työryhmissä.
Tulevaisuuden visiona on myös tekoälyn avulla kehitettävä toimintakyvyn virtuaalikeskus ammattilaisille.
Kuntoutumistalossa jatketaan asiakkaan kuntoutumista tukevan verkkopalvelun kehittämistä, vaikka Kuntoutumistalo 2.0 -projekti virallisesti onkin loppunut.
Teksti: Linn Karlsson, Kuntoutumistalon verkkotoimittaja
Kuvassa Harri Hämäläinen, Iida Myllymäki (Kuntoutumistalon koordinaattori) ja Linn Karlsson.