Tays kipupoliklinikka

Pirkanmaan kipupotilaita hoidetaan Taysin kipupoliklinikalla Tampereella.

Esittely

​Taysin kipupoliklinikka kuuluu neurologian ja kuntoutustoimen piiriin ja on yksi neurologian poliklinikan erikoispoli​klinikoista. Kipupoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on kroonista kipua. Syöpäkivun hoito kuluu palliatiiviselle poliklinikalle, mutta kipupoliklinikka antaa pyydettäessä heille konsultaatioapua, erityisesti neuropaattisessa kivussa.

Moniammatillinen yhteistyö

Kipupoliklinikan tutkimus ja hoito on moniammatillista. Henkilökuntaan kuuluu kaksi neurologian erikoislääkäriä, yksi anestesiologian erikoislääkäri, kaksi kipusairaanhoitajaa, kipupsykologi ja sosiaalityöntekijä. Lisäksi käytettävissämme on kuntoutusohjaajan palvelut, ja kipupoliklinikan tiimiin kuuluvat fysioterapeutti ja toimintaterapeutti fysiatrian yksiköstä.

Kipupoliklinikka tekee yhteistyötä yleissairaalapsykiatrian yksikön kanssa, jonka vuodeosastolla kipupotilaan tutkimus- ja hoitojakso voidaan toteuttaa. Lisäksi kipupoliklinikalla on mahdollisuus ohjata potilas kipupotilaan kuntoutusjaksolle neurologian kuntoutusosastolle. Neuromodulaatioasioissa teemme yhteistyötä neurokirurgian klinikan kanssa, ja yhteistyötä tehdään myös kipuanestesiologian tiimin kanssa. Kipupoliklinikalla on edustus Taysin selkärankatyöryhmässä.

Kipupoliklinikalle tarvitaan lääkärin kirjoittama lähete

Kipupoliklinikalle tulee lähetteitä sekä perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta että erikoissairaanhoidosta. Lähetekäsittelyssä noudatamme PSHP:n voimassa olevaa hoitoketjulinjausta: selkäkipupotilaille tulee olla tehtynä ortopedin tai fysiatrin arvio edeltävästi, nivelkipupotilaille reumatologin tai fysiatrin arvio edeltävästi. Päänsärkypotilaille tulee olla tehtynä neurologin arvio ennen kipupoliklinikalle lähettämistä. Työkykyarvioita kipupoliklinikalla ei pääsääntöisesti tehdä.

Yhteystiedot

Puhelin 03 311 65513

Taysin kipupoliklinikan nettisivut tästä linkistä

 

Päivitetty