Tays kipupoliklinikka

Pirkanmaan kipupotilaita hoidetaan Taysin kipupoliklinikalla Tampereella.

Taysin kipupoliklinikka kuuluu neurologian ja kuntoutustoimen piiriin ja on yksi neurologian poliklinikan erikoispoliklinikoista. Kipupoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on kroonista kipua. Syöpäkivun hoito kuluu palliatiiviselle poliklinikalle, mutta kipupoliklinikka antaa pyydettäessä heille konsultaatioapua, erityisesti neuropaattisessa kivussa.

Moniammatillinen yhteistyö

Kipupoliklinikan tutkimus ja hoito on moniammatillista. Henkilökuntaan kuuluu kaksi neurologian erikoislääkäriä, kaksi kipusairaanhoitajaa, kipupsykologi ja sosiaalityöntekijä. Lisäksi käytettävissämme on kuntoutusohjaajan palvelut, ja kipupoliklinikan tiimiin kuuluvat fysioterapeutti ja toimintaterapeutti fysiatrian yksiköstä.

Kipupoliklinikka tekee yhteistyötä yleissairaalapsykiatrian yksikön kanssa, jonka vuodeosastolla kipupotilaan tutkimus- ja hoitojakso voidaan toteuttaa. Lisäksi kipupoliklinikalla on mahdollisuus ohjata potilas kipupotilaan kuntoutusjaksolle neurologian kuntoutusosastolle. Neuromodulaatioasioissa teemme yhteistyötä neurokirurgian klinikan kanssa.

Kipupoliklinikalle tarvitaan lääkärin kirjoittama lähete

Kipupoliklinikalle tulee lähetteitä sekä perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta että erikoissairaanhoidosta. Lähetekäsittelyssä noudatamme PSHP:n voimassa olevaa hoitoketjulinjausta: selkäkipupotilaille tulee olla tehtynä ortopedin tai fysiatrin arvio edeltävästi, nivelkipupotilaille reumatologin tai fysiatrin arvio edeltävästi. Päänsärkypotilaille tulee olla tehtynä neurologin arvio ennen kipupoliklinikalle lähettämistä. Työkykyarvioita kipupoliklinikalla ei pääsääntöisesti tehdä.

Sähköisen asioinnin palvelu OmaTays

OmaTays on sähköinen asiointitapa potilaan ja Taysin välillä. OmaTaysissa näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

krooninen kipu; TAYS; kivunhoito; kipu

Kyllä

Päivitetty  6.6.2022