TAYS Kipupoliklinikka

Pirkanmaan kipupotilaita hoidetaan TAYS:n Kipupoliklinikalla Tampereella.

​TAYS:n kipupoliklinikka kuuluu neurologian ja kuntoutustoimen alle osana neurologian poliklinikkaa ollen yksi sen erikoispoliklinikoista. Kipupoliklinikan tehtäviin kuuluu kroonisen kivun potilaiden tutkimus ja hoito (syöpäkivun hoito kuluu palliatiiviselle poliklinikalle, mutta kipupoliklinikka antaa pyydettäessä heille konsultaatioapua erityisesti neuropaattisessa kivussa).

Moniammatillinen yhteistyö

Kipupoliklinikan tutkimus ja hoito on moniammatillista. Henkilökuntaan kuuluu kaksi neurologian erikoislääkäriä, yksi anestesiologian erikoislääkäri, kaksi kipusairaanhoitajaa, kipupsykologi ja sosiaalityöntekijä. Lisäksi käytettävissämme on kuntoutusohjaajan palvelut ja kipupoliklinikan tiimiin kuuluvat fysioterapeutti ja toimintaterapeutti fysiatrian yksiköstä. 

Kipupoliklinikka tekee yhteistyötä yleissairaalapsykiatrian yksikön kanssa, jonka vuodeosastolla on käytettävissä kipupotilaan tutkimus- ja hoitojakso. Lisäksi kipupoliklinikalla on mahdollisuus ohjata potilas kipupotilaan kuntoutusjaksolle neurologian kuntoutusosastolle (NEKU). Neuromodulaatioasioissa tehdään yhteistyötä neurokirurgian klinikan kanssa ja yhteistyötä tehdään myös kipuanestesiologian tiimin kanssa. Kipupoliklinikalla on edustus TAYS:n selkärankatyöryhmässä.

Kipuklinikalle tarvitaan lääkärin kirjoittama lähete

Kipupoliklinikalle tulee lähetteitä sekä perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta että erikoissairaanhoidosta. Lähetekäsittelyssä noudatamme PSHP:n voimassa olevaan hoitoketjulinjausta: selkäkipupotilaille tulee olla tehty ortopedin / fysiatrin arvio edeltävästi, nivelkipupotilaille reumatologin / fysiatrin arvio edeltävästi. Päänsärkypotilaille tulee olla tehty neurologin arvio ennen kipupoliklinikalle lähettämistä. Työkykyarvioita kipupoliklinikalla ei pääsääntöisesti tehdä.

TAYS Kipupoliklinikan nettisivut tästä linkistä

yhteystiedot puh 03-3116 5513

Päivitetty 22.6.2017 11:46