Ajankohtainen

Syöpäkipulinja neuvoo

Julkaistu 28.1.2019 10.00

Mistä apua, kun syöpäkipu pelottaa tai läheisen kivusta haluaisi kysyä joltakin? Apu löytyy Syöpäkipulinjalta, joka on HYKS:n Kipuklinikan ja Syöpäjärjestöjen tarjoama puhelinneuvonta.

Minulla on todettu syöpä, kärsinkö tulevaisuudessa kovista kivuista? Mihin voin ottaa yhteyttä, jos minulla tai läheiselläni on syöpäkipua? Miten voin auttaa läheistäni syöpäkivuissa? Mitä tehdä, jos kipulääkitys ei lievitäkään kipua tarpeeksi? Voiko kipulääkkeistä tulla riippuvaiseksi?

Syövän hoidon aikana tulee vastaan paljon kysymyksiä, joihin kaipaa ihmisen ääntä vastaamaan muulloinkin kuin lääkärin vastaanottoaikana.

HYKS:n Kipuklinikka tarjoaa valtakunnallista syöpäkivun puhelinneuvontaa yhteistyössä Syöpäjärjestöjen kanssa. Neuvonta on tarkoitettu potilaille, omaisille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Syöpäkipulinja

Neuvontapalvelu vastaa numerossa 050 369 6707 joka arkipäivä kello 9 - 12. Muina aikoina Syöpäkipulinjan puhelinvastaajaan voi jättää soittopyynnön. Sairaanhoitaja HYKS:n kipuklinikalta soittaa takaisin Kipuklinikan aukioloaikana.