Ajankohtainen

Riittävän hyvä joulunaika

Julkaistu 17.12.2021 13.30

Joulu saapuu suorittamattakin. Nyt on aika hengähtää pitkän vuoden jäljiltä.

 

Joulukuu on meneillään ja siten myös joulunajan tunnelmointi. Pitkäaikainen kipu kulkee mukanasi myös joulunajan, vaikka olisi tietysti mukavaa, että kipu helpottaisi vuoden lopun lähestymisen kunniaksi.

Koeta väistää joulunajan yleistä stressaamista parhaasi mukaan. Tänäkään vuonna ei tarvitse hakea kuusta metsästä omin voimin eikä tehdä piparitaikinaa alusta asti, elleivät nämä sitten ole sinulle erityisen tärkeitä juhlaperinteitä ja voimavarasi riittävät niihin.

Tee joulunajasta juuri sinulle mielekkään näköistä. Muista, että suorittamisen sijasta pienillä asioilla on iso merkitys. Ehkä sinulle tärkeintä on kynttilänvalo, joululaulujen kuuntelu tai jouluisista herkuista nauttiminen. Ehkä haluat pitää yhteyttä sinulle tärkeisiin läheisiin joulukorteilla tai glögin äärellä.

Valitse, mihin haluat keskittyä. Muista suhteuttaa jouluiset tekemisesi ja menemisesi omiin voimavaroihisi. Yhtä tärkeää on, ettet jätä joulumenoja välistä kivun pelon vuoksi. Itselle tärkeiden asioiden tekeminen kohottaa elämänlaatua.

Joulunajan kunniaksi salli itsellesi myös paljon lepoa, rentoutumista ja vuoden riennoista palautumista.

Kivunhallintatalon tiimi toivottaa rauhallista joulunaikaa!