Ajankohtainen

Kivunhoidon virtuaalikeskuksesta kiputietoa ja -työkaluja terveydenhuollon ammattilaisille

Julkaistu 7.1.2020 13.30

TerveyskyläPRO-verkkopalvelussa julkaistu Kivunhoidon virtuaalikeskus tukee perus- ja erikoissairaanhoidon henkilökuntaa kivunhoitoon liittyvissä asioissa. Virtuaalikeskuksen sisältöjä tuotetaan ja kehitetään kansallisesti Suomen yliopistosairaanhoitopiireissä.

​​​​​​

Kivunhoidon virtuaalikeskus sisältää tutkittua ja luotettavaa tietoa kivun erilaisista hoitomuodoista, ammattilaisen työn tueksi kehitettyjä digitaalisia oirepuntareita sekä konsultaatioyhteystiedot Suomen yliopistosairaaloiden kipuklinikoille.

Pitkäaikaisen kivunhoidon opas ammattilaisen avuksi

Pitkäaikaisen kivunhoidon tavoitteena on parantaa potilaan toimintakykyä ja lievittää kivun seurannaisvaikutuksia. Nyt julkaistuun oppaaseen on koottu hyödyllistä tietoa kroonisen kivun hoidosta ammattilaisten käyttöön.

Oppaasta saa tietoa esimerkiksi pitkäaikaisen kivunhoidon tavoitteista ja osa-alueista, neuropaattisesta kivusta sekä lääkehoidon suunnittelusta. Kevään 2020 aikana julkaistaan lisäksi akuutin kivun ja syöpäkivun oppaat.

Verkkotyökalu arvioi CRPS-kipuoireyhtymän todennäköisyyttä

CRPS on alueellinen monimuotoinen kipuoireyhtymä, joka on huonosti tunnistettu ja vaikea kipusairaus. Sen todennäköisyyttä arvioimaan on kehitetty CRPS-oirepuntari, joka on lääkäreille suunnattu ensimmäinen kivunhoidon verkkotyökalu ja samalla Budapest-kriteereihin perustuva CE-merkitty lääkinnällinen laite. 

TerveyskyläPRO – terveydenhuollon ammattilaisen tietopankki

TerveyskylaPRO on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palveluportaali, johon kirjaudutaan vrk-kortilla.

TerveyskyläPROn virtuaaliset osaamiskeskukset kokoavat yhteen teemoittain, erikoisalueittain tai ammattiryhmittäin tärkeitä sisältöjä ja työkaluja. Virtuaalikeskuksessa omaa osaamista voi täydentää ajasta ja paikasta riippumatta.

 

Kivunhoidon virtuaalikeskus on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille. Potilaat saavat omatoimiseen kivunhoitoon vinkkejä kaikille avoimesta Terveyskylän Kivunhallintalosta