Ajankohtaista

​​Kivunhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja kivunhoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä kivunhoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta ​parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

 

 

Koronavirus ja pitkittyneen kivun hoitohttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/koronavirus-ja-pitkittyneen-kivun-hoitoKoronavirus ja pitkittyneen kivun hoito13.1.2021 7.45.00Korona-ajan epävarmuus ja rajoitteet voivat aiheuttaa ahdistusta ja lisätä olemassa olevaa kipua. Kokosimme poikkeusoloihin sopivia keinoja, joilla helpottaa stressiä ja vähentää jännitystä.
Tuki- ja liikuntaelinten ongelmat lisäävät riskiä sairastua kansantauteihinhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/tuki-ja-liikuntaelinten-ongelmat-lisäävät-riskiä-sairastua-kansantauteihinTuki- ja liikuntaelinten ongelmat lisäävät riskiä sairastua kansantauteihin7.12.2020 14.30.00Marraskuun loppupuolella julkaistu kansallinen ohjelma pyrkii kokoamaan keinoja tuki- ja liikuntaelinten terveyden edistämiseksi ja niistä aiheutuvien mittavien kustannusten vähentämiseksi.
Musiikin kuuntelusta apua kivunhoitoonhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/musiikin-kuuntelusta-apua-kivunhoitoonMusiikin kuuntelusta apua kivunhoitoon11.11.2020 11.00.00Tutkimukset osoittavat, että mieluisan musiikin kuuntelusta on apua muun muassa leikkauksen jälkeisessä, pitkäaikaisessa ja syöpään liittyvässä kivunhoidossa. Musiikkia ei kuitenkaan tule mieltää muun kivunhoidon korvaajana.
Anna palautetta Kivunhallintatalon materiaaleista ja työkaluistahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/anna-palautetta-kivunhallintatalon-materiaaleista-ja-työkaluistaAnna palautetta Kivunhallintatalon materiaaleista ja työkaluista18.10.2020 21.00.00Ovatko Kivunhallintatalon sisällöt sinulle tuttuja?
Kipukuukauden teemana tänä vuonna oma kivunhoitosuunnitelmahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kipukuukauden-teemana-tänä-vuonna-oma-kivunhoitosuunnitelmaKipukuukauden teemana tänä vuonna oma kivunhoitosuunnitelma29.9.2020 10.00.00Syyskuussa on vietetty perinteisesti kansainvälistä pitkäaikaisen kivun teemakuukautta. Tämän vuoden kipukuukauden teemana on oma kivunhoitosuunnitelma.
Kipupotilaiden etävastaanotot käynnistyivät hyvinhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kipupotilaiden-etävastaanotot-käynnistyivät-hyvinKipupotilaiden etävastaanotot käynnistyivät hyvin9.9.2020 5.00.00Koronavirustilanne toi maaliskuun 2020 lopulla muutoksia monien klinikoiden toimintaan. Myös HUS Kipuklinikalla otettiin käyttöön Terveyskylän Omapolulla toimiva etävastaanotto.
Syöpäkivun hoidon opas terveydenhuollon ammattilaisen tueksihttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/syöpäkivun-hoidon-opas-terveydenhuollon-ammattilaisen-tueksiSyöpäkivun hoidon opas terveydenhuollon ammattilaisen tueksi6.3.2020 9.45.00Oppaan tavoitteena on jakaa kiputietoa kaikille syöpää kohtaaville lääkäreille ja hoitajille.
2020 kansainvälinen kivun ennaltaehkäisyn vuosihttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/2020-kansainvälinen-kivun-ennaltaehkäisyn-vuosi2020 kansainvälinen kivun ennaltaehkäisyn vuosi27.2.2020 8.30.00Vuoden 2020 teeman tavoitteena on jakaa aktiivisesti kiputietoutta tutkijoille, terveydenhuollon ammattilaisille sekä potilaille.
Kivunhoidon virtuaalikeskuksesta kiputietoa ja -työkaluja terveydenhuollon ammattilaisille https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kivunhoidon-virtuaalikeskuksesta-kiputietoa-ja-työkaluja-terveydenhuollon-ammattilaisilleKivunhoidon virtuaalikeskuksesta kiputietoa ja -työkaluja terveydenhuollon ammattilaisille 7.1.2020 11.30.00TerveyskyläPRO-verkkopalvelussa julkaistu Kivunhoidon virtuaalikeskus tukee perus- ja erikoissairaanhoidon henkilökuntaa kivunhoitoon liittyvissä asioissa. Virtuaalikeskuksen sisältöjä tuotetaan ja kehitetään kansallisesti Suomen yliopistosairaanhoitopiireissä.
Liikunnasta apua myös kipupotilaallehttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/liikunnasta-apua-myös-kipupotilaalleLiikunnasta apua myös kipupotilaalle20.11.2019 8.00.00On tavallista, että liikkuminen muuttuu, vähenee tai jää kokonaan pois kivusta kärsivän elämästä. Yksilöllisesti suunnitelluilla liikunnalla voidaan kuitenkin usein vähentää kipuja ja parantaa potilaiden elämänlaatua.

Päivitetty  10.9.2019