Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​​​Kivunhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja kivunhoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä kivunhoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta ​parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

​​

 

 

Mistä tunnet laadukkaan tiedon?https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/mistä-tunnet-laadukkaan-tiedonMistä tunnet laadukkaan tiedon?8.5.2019 12.00.00Netti on pullollaan terveysväittämiä. Mistä voi tietää, mikä pitää paikkaansa? Vastauksia kannattaa etsiä tutkimuksista, mutta niihinkin pitää suhtautua kriittisesti.
Lempimusiikki auttaa kipuunhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/lempimusiikki-auttaa-kipuunLempimusiikki auttaa kipuun25.4.2019 12.45.00Kipu lievittyy miellyttävän musiikin kuuntelulla. Asiaa on paljon tutkittu, ja jotakin jo tiedetään. Päämekanismi on kuitenkin vielä mysteeri.
Arjen akkuja voi ladata ryhmässähttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/arjen-akkuja-voi-ladata-ryhmässäArjen akkuja voi ladata ryhmässä8.4.2019 12.45.00Uupumus, yksinäisyys, työttömyys, mielialan lasku tai oma tai omaisen pitkäaikaissairaus - kun elämä tökkii, tukea voi löytyä Arkeen voimaa -ryhmästä.
Iäkkään kipu vaatii kuuntelun taitoahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/iäkkään-kipu-vaatii-kuuntelun-taitoaIäkkään kipu vaatii kuuntelun taitoa25.3.2019 9.30.00Iäkäs ihminen vähättelee helposti kipuaan, jos hän arvelee sen kuuluvan vanhenemiseen. Vanhuksen kipu täytyy osata tunnistaa ja hoitaa erityisen hyvin.
Heikoimmassa asemassa olevien kivunhoitoa pitää parantaahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/heikoimmassa-asemassa-olevien-kivunhoitoa-pitää-parantaaHeikoimmassa asemassa olevien kivunhoitoa pitää parantaa11.3.2019 8.00.00IASP - Maailman kivuntutkimusyhdistyksen teemavuosi 2019 kiinnittää huomiota kaikkien heikoimmassa asemassa olevien kivunhoitoon.
Pohjolan Lääkäripäivät 2019 - Alaselkäkivuissa tärkeää tunnistaa psykososiaaliset rasitteethttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/pohjolan-lääkäripäivät-2019-alaselkäkivuissa-tärkeää-tunnistaa-psykososiaaliset-rasitteetPohjolan Lääkäripäivät 2019 - Alaselkäkivuissa tärkeää tunnistaa psykososiaaliset rasitteet25.2.2019 20.00.00Pohjolan Lääkäripäivien 2019 Alaselkä-luentosessiossa todettiin, kuinka alaselkäkipu vaatii kuvantamistutkimuksia vain harvoin. Liikunta on useimmille tehokkain hoitomuoto. Psykososiaaliset rasitustekijät on tunnistettava ja huomioitava hoidossa.
Yleisöluennolla kerrotaan alaselkäkivustahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/yleisöluennolla-oulussa-kerrotaan-alaselkäkivusta-18-2-2019Yleisöluennolla kerrotaan alaselkäkivusta14.2.2019 16.00.00Fysiatrian professori Jaro Karppinen kertoo alaselkäkivun luonteesta Oulun Musiikkikeskuksen Tulindbergin salissa pidettävässä yleisöluennossa maanantaina 18.2. klo 19.00 – 20.30. Luennolle on vapaa pääsy.
Syöpäkipulinja neuvoohttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/syöpäkipulinja-neuvooSyöpäkipulinja neuvoo28.1.2019 8.00.00Mistä apua, kun syöpäkipu pelottaa tai läheisen kivusta haluaisi kysyä joltakin? Apu löytyy Syöpäkipulinjalta, joka on HYKS:n Kipuklinikan ja Syöpäjärjestöjen tarjoama puhelinneuvonta.
Usein kysytyistä kysymyksistä löytyy nopea vastaushttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/usein-kysytyistä-kysymyksistä-löytyy-nopea-vastausUsein kysytyistä kysymyksistä löytyy nopea vastaus14.1.2019 8.50.00Kivunhallintatalon Usein kysytyistä kysymyksistä löydät nopean väylän vastauksen askarruttavaan asiaan.
Lääkkeettömät keinot tehokkaita kivunhoidossahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/lääkkeettömät-keinot-tehokkaita-kivunhoidossaLääkkeettömät keinot tehokkaita kivunhoidossa2.1.2019 10.40.00Kivun mekanismien tutkimustieto on viime vuosina tuonut kroonisen kivun hoitoon uusia keinoja. Kipu ei välttämättä vie työkykyä – hyvät työolot tekevät työstä kuntouttavaa.

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo