Ajankohtaista

​​Kivunhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja kivunhoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä kivunhoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta ​parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

 

 

Oikein valittu kivunlievitys leikkauksen jälkeen nopeuttaa toipumistahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/oikein-valittu-kivunlievitys-leikkauksen-jälkeen-nopeuttaa-toipumistaOikein valittu kivunlievitys leikkauksen jälkeen nopeuttaa toipumista28.9.2023 4.00.00Leikkauksen jälkeinen kipu on yleensä voimakkaimmillaan heti leikkauksen jälkeen ja ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä päivinä. Kipua voidaan lievittää monin eri tavoin, niin sairaalassa kuin kotona.
Kansainvälistä kipukuukautta vietetään syyskuussahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/kansainvälistä-kipukuukautta-vietetään-syyskuussaKansainvälistä kipukuukautta vietetään syyskuussa1.9.2023 9.00.00Pitkittynyt kipu on osa joka viidennen suomalaisen aikuisen elämää, ja päivittäistä kipua kokee joka seitsemäs. Kipukuukauden aikana Suomen Kipu ry järjestää useita tapahtumia verkossa ja paikallisesti.
Apua pitkittyneeseen kipuun saa kesähelteilläkin - Kivunhoidon itsehoito-ohjelma käytössä ympäri Suomenhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/apua-pitkittyneeseen-kipuun-saa-kesähelteilläkin-kivunhoidon-itsehoito-ohjelma-käytössä-ympäri-suomenApua pitkittyneeseen kipuun saa kesähelteilläkin - Kivunhoidon itsehoito-ohjelma käytössä ympäri Suomen29.6.2023 10.00.00Terveyskylän Omapolku-palvelussa toimiva Eteenpäin kivunhoidossa -itsehoito-ohjelma opastaa kroonisesta kivusta kärsivää omatoimiseen kivunhoitoon.
Tiesitkö, että Kivunhallintatalo on saatavilla myös ruotsiksi? Välkommen till Smärtkontrollhuset!https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/tiesitko-etta-kivunhallintatalo-on-saatavilla-myos-ruotsiksi-valkommen-till-smartkontrollhusetTiesitkö, että Kivunhallintatalo on saatavilla myös ruotsiksi? Välkommen till Smärtkontrollhuset!16.5.2023 11.00.00Kivunhallintatalo ja ruotsiksi käännetty Smärtkontrollhuset sisältävät runsaasti tietoa erilaisista kiputilanteista ja kivunhoidosta. Sisältö auttaa ymmärtämään kipua ja kehittämään kivunhallintaa.
Syöpäkipulinja neuvoo syöpäkipuun liittyvissä asioissahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/syöpäkipulinja-neuvoo-syöpäkipuun-liittyvissä-asioissaSyöpäkipulinja neuvoo syöpäkipuun liittyvissä asioissa3.4.2023 8.00.00Huolestuttaako oman tai läheisen syövän aiheuttama kipu? HUS Kipuklinikan ja Syöpäjärjestöjen tarjoama puhelinpalvelu vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
Eteenpäin kivunhoidossa -itsehoito-ohjelma tukee pitkäaikaisen kivun kanssa eläviähttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/eteenpäin-kivunhoidossa-itsehoito-ohjelma-tukee-pitkäaikaisen-kivun-kanssa-eläviäEteenpäin kivunhoidossa -itsehoito-ohjelma tukee pitkäaikaisen kivun kanssa eläviä19.12.2022 5.00.00Itsehoito-ohjelmasta voi löytää uusia työkaluja oman kiputilan kanssa pärjäämiseen.
Uusi digihoitopolku auttaa purkamaan leikkauksen jälkeistä kipulääkitystä asteittainhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/uusi-digihoitopolku-auttaa-purkamaan-leikkauksen-jalkeista-kipulaakitysta-asteittainUusi digihoitopolku auttaa purkamaan leikkauksen jälkeistä kipulääkitystä asteittain22.11.2022 9.00.00Joskus leikkauksen jälkeinen kipu pitkittyy ja potilas tarvitsee voimakkaita kipulääkkeitä kotiutumisen jälkeen. Leikkauksen jälkeinen kivunhoito -digihoitopolulla lääkitystä seurataan ja puretaan ammattilaisen valvonnassa.
Oletko menossa leikkaukseen? Leikkauksen jälkeiseen kipuun voi valmistautuahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/oletko-menossa-leikkaukseen-leikkauksen-jälkeiseen-kipuun-voi-valmistautuaOletko menossa leikkaukseen? Leikkauksen jälkeiseen kipuun voi valmistautua29.8.2022 6.50.00Leikkauksen jälkeinen kivunhoito suunnitellaan hyvissä ajoin ennen leikkausta. Kipu on yleensä lyhytaikaista ja lievittyy haavan paranemisen myötä.
Digitaaliset ratkaisut esillä kansainvälisessä kivunhoidon kongressissahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/digitaaliset-ratkaisut-esillä-kansainvälisessä-kivunhoidon-kongressissaDigitaaliset ratkaisut esillä kansainvälisessä kivunhoidon kongressissa22.6.2022 12.20.00Euroopan kivunhoidon kongressi pidettiin tänä keväänä Dublinissa. Suomalaisia kivunhoidon digitaalisia potilaspalveluita esitteli HUSin kehittämisjohtaja Visa Honkanen.
Turvallisen lääkehoidon opastusta saatavilla selkeästi ja monikielisestihttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/turvallisen-lääkehoidon-opastusta-saatavilla-selkeästi-ja-monikielisestiTurvallisen lääkehoidon opastusta saatavilla selkeästi ja monikielisesti6.5.2022 4.00.00Ohjeita turvalliseen lääkehoitoon -opas ohjeistaa lääkkeiden turvalliseen käyttöön ja apteekissa asiointiin. Oppaasta on julkaistu päivitetyt kieliversiot.