Ajankohtaista

​​Kivunhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja kivunhoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä kivunhoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta ​parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

 

 

Syöpäkipulinjan neuvontapuhelin auttaa syöpäkipuun liittyvissä huolissahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/syöpäkipulinjan-neuvontapuhelin-auttaa-syöpäkipuun-liittyvissä-huolissaSyöpäkipulinjan neuvontapuhelin auttaa syöpäkipuun liittyvissä huolissa21.1.2022 10.10.00Oletko huolissasi omasta tai läheisen syöpäkivusta? HUS Kipuklinikan ja Syöpäjärjestöjen tarjoamasta puhelinpalvelusta voi kysyä mieltä askarruttavista asioista.
Riittävän hyvä joulunaika https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/riittävän-hyvä-joulunaikaRiittävän hyvä joulunaika 17.12.2021 11.30.00Joulu saapuu suorittamattakin. Nyt on aika hengähtää pitkän vuoden jäljiltä.
Kivunhallintatalossa uutta sisältöä ikääntyneiden kivustahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kivunhallintatalossa-uutta-sisältöä-ikääntyvän-ihmisen-kivustaKivunhallintatalossa uutta sisältöä ikääntyneiden kivusta2.12.2021 7.30.00Iän myötä kipu lisääntyy herkästi. Keho kuluu aiheuttaen tuki- ja liikuntaelinten ja nivelten kipua. Tyypillisiä vaivoja ovat myös hermosärky ja leikkauksenjälkeinen kipu.
Tule kertomaan videolle kokemuksistasi kivun kanssahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/tule-kertomaan-videolle-kokemuksistasi-kivun-kanssaTule kertomaan videolle kokemuksistasi kivun kanssa17.11.2021 8.30.00Rakennamme uutta kivun omahoito-ohjelmaa, jonka yhtenä osana ovat potilaiden vertaistarinat. Etsimme pitkäaikaisesta kivusta kärsiviä henkilöitä kertomaan elämästään kivun kanssa.
Behöver du information om smärtbehandling?https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/behöver-du-information-om-smärtbehandlingBehöver du information om smärtbehandling?5.11.2021 10.00.00Smärtkontrollhuset erbjuder forskningsbaserad information om olika smärttillstånd och smärtbehandling.
Pitkäaikaisen kivun lääkehoito vaatii suunnitelmallisuuttahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/pitkäaikaisen-kivun-lääkehoito-vaatii-suunnitelmallisuuttaPitkäaikaisen kivun lääkehoito vaatii suunnitelmallisuutta21.10.2021 11.00.00Mistä tiedän, mikä lääke minulle sopii? Onko lääke otettava joka päivä? Voiko lääkkeen annostusta muuttaa itse? Kipulääkitykseen liittyy usein paljon huolta ja kysymyksiä.
Tulehduskipulääkkeet tehoavat leikkauskipuunhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/tulehduskipulääkkeet-tehoavat-leikkauskipuunTulehduskipulääkkeet tehoavat leikkauskipuun26.8.2021 12.00.00Oikein käytettyinä tulehduskipulääkkeet ovat tehokkaita ja turvallisia leikkauksen jälkeisen akuutin kivun hoidossa.
Väitös: Puolet kotona asuvista ikääntyneistä kärsii kivustahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/väitös-puolet-kotona-asuvista-ikääntyneistä-kärsii-kivusta-viikoittainVäitös: Puolet kotona asuvista ikääntyneistä kärsii kivusta13.8.2021 6.00.00Kipu aiheuttaa masennusta ja monisairastavuutta. Tuoreen väitöksen tulokset puoltavat mallia, jossa kipua kokeville iäkkäille tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma.
Kipupotilaan tarina: "Kivut olivat viedä elämänhalun"https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kipupotilaan-tarina-kun-kivut-olivat-viedä-elämänhalunKipupotilaan tarina: "Kivut olivat viedä elämänhalun"31.5.2021 7.00.00Kolmekymppinen yrittäjä ja pienten lasten äiti sairastui fibromyalgiaan kolme vuotta sitten. Kun kivut olivat viedä elämänhalun, tapahtui täyskäännös.
Itsehoidosta apua kipupotilaan arkeenhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/itsehoitomateriaaleista-apua-kipupotilaan-arkeenItsehoidosta apua kipupotilaan arkeen14.4.2021 7.00.00Kivunhoito pyritään aina toteuttamaan terveydenhoitohenkilökunnan ja potilaan yhteistyönä. Omaa terveyttä ja kipukokemusta voi ja kannattaa hoitaa myös itse.

Päivitetty  10.9.2019