Ajankohtaista

​​Kivunhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja kivunhoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä kivunhoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta ​parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

 

 

Mistä apua, kun kipu vie unen?https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/mistä-apua-kun-kipu-vie-unenMistä apua, kun kipu vie unen?29.3.2021 10.00.00Hyvää unta tukevat samat tekijät kuin muutakin hyvää terveyttä. Kokosimme vinkkejä ja konkreettisia keinoja paremman unen tavoitteluun.
Rentoutumista voi harjoitellahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/rentoutumista-voi-harjoitellaRentoutumista voi harjoitella16.3.2021 9.00.00Rentoutumisen hyödyt kivunhallinnassa ovat kiistattomat, mutta aina se ei ole helppoa. Rentoutuminen onkin taito, jota voi ja kannattaa harjoitella.
Syöpäkipulinja vastaa syöpäkipuun liittyviin kysymyksiin https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/syöpäkipulinja-vastaa-syöpäkipuun-liittyviin-kysymyksiinSyöpäkipulinja vastaa syöpäkipuun liittyviin kysymyksiin 16.2.2021 11.00.00Mistä saa apua, kun oma tai läheisen syöpäkipu huolestuttaa? Syöpäkipulinja on HUS Kipuklinikan ja Syöpäjärjestöjen tarjoama puhelinpalvelu.
2021 on kansainvälinen selkäkivun ennaltaehkäisyn vuosihttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/2021-on-kansainvälinen-selkäkivun-ennaltaehkäisyn-vuosi2021 on kansainvälinen selkäkivun ennaltaehkäisyn vuosi29.1.2021 8.05.00Vuoden 2021 teeman tavoitteena on jakaa selkäkipuun liittyvää tietoa ja tukea tutkijoille, terveydenhuollon ammattilaisille sekä potilaille ja heidän läheisilleen.
Koronavirus ja pitkittyneen kivun hoitohttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/koronavirus-ja-pitkittyneen-kivun-hoitoKoronavirus ja pitkittyneen kivun hoito13.1.2021 7.45.00Korona-ajan epävarmuus ja rajoitteet voivat aiheuttaa ahdistusta ja lisätä olemassa olevaa kipua. Kokosimme poikkeusoloihin sopivia keinoja, joilla helpottaa stressiä ja vähentää jännitystä.
Tuki- ja liikuntaelinten ongelmat lisäävät riskiä sairastua kansantauteihinhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/tuki-ja-liikuntaelinten-ongelmat-lisäävät-riskiä-sairastua-kansantauteihinTuki- ja liikuntaelinten ongelmat lisäävät riskiä sairastua kansantauteihin7.12.2020 14.30.00Marraskuun loppupuolella julkaistu kansallinen ohjelma pyrkii kokoamaan keinoja tuki- ja liikuntaelinten terveyden edistämiseksi ja niistä aiheutuvien mittavien kustannusten vähentämiseksi.
Musiikin kuuntelusta apua kivunhoitoonhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/musiikin-kuuntelusta-apua-kivunhoitoonMusiikin kuuntelusta apua kivunhoitoon11.11.2020 11.00.00Tutkimukset osoittavat, että mieluisan musiikin kuuntelusta on apua muun muassa leikkauksen jälkeisessä, pitkäaikaisessa ja syöpään liittyvässä kivunhoidossa. Musiikkia ei kuitenkaan tule mieltää muun kivunhoidon korvaajana.
Anna palautetta Kivunhallintatalon materiaaleista ja työkaluistahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/anna-palautetta-kivunhallintatalon-materiaaleista-ja-työkaluistaAnna palautetta Kivunhallintatalon materiaaleista ja työkaluista18.10.2020 21.00.00Ovatko Kivunhallintatalon sisällöt sinulle tuttuja?
Kipukuukauden teemana tänä vuonna oma kivunhoitosuunnitelmahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kipukuukauden-teemana-tänä-vuonna-oma-kivunhoitosuunnitelmaKipukuukauden teemana tänä vuonna oma kivunhoitosuunnitelma29.9.2020 10.00.00Syyskuussa on vietetty perinteisesti kansainvälistä pitkäaikaisen kivun teemakuukautta. Tämän vuoden kipukuukauden teemana on oma kivunhoitosuunnitelma.
Kipupotilaiden etävastaanotot käynnistyivät hyvinhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kipupotilaiden-etävastaanotot-käynnistyivät-hyvinKipupotilaiden etävastaanotot käynnistyivät hyvin9.9.2020 5.00.00Koronavirustilanne toi maaliskuun 2020 lopulla muutoksia monien klinikoiden toimintaan. Myös HUS Kipuklinikalla otettiin käyttöön Terveyskylän Omapolulla toimiva etävastaanotto.

Päivitetty  10.9.2019