Ajankohtaista

​​Kivunhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja kivunhoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä kivunhoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta ​parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

 

 

Kipukuukauden teemana tänä vuonna oma kivunhoitosuunnitelmahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kipukuukauden-teemana-tänä-vuonna-oma-kivunhoitosuunnitelmaKipukuukauden teemana tänä vuonna oma kivunhoitosuunnitelma29.9.2020 10.00.00Syyskuussa on vietetty perinteisesti kansainvälistä pitkäaikaisen kivun teemakuukautta. Tämän vuoden kipukuukauden teemana on oma kivunhoitosuunnitelma.
Kipupotilaiden etävastaanotot käynnistyivät hyvinhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kipupotilaiden-etävastaanotot-käynnistyivät-hyvinKipupotilaiden etävastaanotot käynnistyivät hyvin9.9.2020 5.00.00Koronavirustilanne toi maaliskuun 2020 lopulla muutoksia monien klinikoiden toimintaan. Myös HUS Kipuklinikalla otettiin käyttöön Terveyskylän Omapolulla toimiva etävastaanotto.
Syöpäkivun hoidon opas terveydenhuollon ammattilaisen tueksihttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/syöpäkivun-hoidon-opas-terveydenhuollon-ammattilaisen-tueksiSyöpäkivun hoidon opas terveydenhuollon ammattilaisen tueksi6.3.2020 9.45.00Oppaan tavoitteena on jakaa kiputietoa kaikille syöpää kohtaaville lääkäreille ja hoitajille.
2020 kansainvälinen kivun ennaltaehkäisyn vuosihttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/2020-kansainvälinen-kivun-ennaltaehkäisyn-vuosi2020 kansainvälinen kivun ennaltaehkäisyn vuosi27.2.2020 8.30.00Vuoden 2020 teeman tavoitteena on jakaa aktiivisesti kiputietoutta tutkijoille, terveydenhuollon ammattilaisille sekä potilaille.
Kivunhoidon virtuaalikeskuksesta kiputietoa ja -työkaluja terveydenhuollon ammattilaisille https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kivunhoidon-virtuaalikeskuksesta-kiputietoa-ja-työkaluja-terveydenhuollon-ammattilaisilleKivunhoidon virtuaalikeskuksesta kiputietoa ja -työkaluja terveydenhuollon ammattilaisille 7.1.2020 11.30.00TerveyskyläPRO-verkkopalvelussa julkaistu Kivunhoidon virtuaalikeskus tukee perus- ja erikoissairaanhoidon henkilökuntaa kivunhoitoon liittyvissä asioissa. Virtuaalikeskuksen sisältöjä tuotetaan ja kehitetään kansallisesti Suomen yliopistosairaanhoitopiireissä.
Liikunnasta apua myös kipupotilaallehttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/liikunnasta-apua-myös-kipupotilaalleLiikunnasta apua myös kipupotilaalle20.11.2019 8.00.00On tavallista, että liikkuminen muuttuu, vähenee tai jää kokonaan pois kivusta kärsivän elämästä. Yksilöllisesti suunnitelluilla liikunnalla voidaan kuitenkin usein vähentää kipuja ja parantaa potilaiden elämänlaatua.
Pitkäaikaisesta kivusta kärsivät vanhukset kokevat yksinäisyyttä ja suruahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/pitkäaikaisesta-kivusta-kärsivät-vanhukset-kokevat-yksinäisyyttä-ja-suruaPitkäaikaisesta kivusta kärsivät vanhukset kokevat yksinäisyyttä ja surua28.10.2019 7.00.00Helsingin yliopistossa lokakuussa julkaistu väitöskirja selvitti itsenäisten ikäihmisten kroonisen kivun häiritsevyyttä ja voimakkuutta. Tulokset korostavat kivun huomioimisen tärkeyttä vanhusten hoidossa ja toimintakyvyn tukemisessa.
Syyskuussa vietetään pitkäaikaisen kivun teemakuukauttahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/syyskuussa-vietetään-pitkäaikaisen-kivun-teemakuukauttaSyyskuussa vietetään pitkäaikaisen kivun teemakuukautta16.9.2019 8.00.00Pitkäaikaisesta eli kroonisesta kivusta kärsii jopa miljoona suomalaista päivittäin. Krooninen kipu heikentää unen laatua, estää nauttimasta elämästä ja voi johtaa jopa masennukseen tai työkyvyttömyyteen. Kipu ei myöskään aina näy päällepäin.
Tunnetko pitkäaikaisen kivun - testaa tietosihttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/tunnetko-pitkäaikaisen-kivun-testaa-tietosiTunnetko pitkäaikaisen kivun - testaa tietosi22.7.2019 7.00.00Pitkäaikaisesta kivusta kärsii lähes joka viides aikuinen. Testaa tiedätkö, mitä pitkäaikainen kipu on ja miten sitä hoidetaan.
Unihäiriö kiihdyttää kivun kehävaikutustahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/unihäiriö-kiihdyttää-kivun-kehävaikutustaUnihäiriö kiihdyttää kivun kehävaikutusta9.7.2019 13.50.00Kipu voi olla sekä unenpuutteen syy että seuraus. Kipu voi häiritä unta. Lyhyt tai häiriintynyt uni puolestaan alentaa kipukynnystä sekä lisää kipua neurobiologisesti.

Päivitetty  10.9.2019