Ajankohtaista

​​Kivunhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja kivunhoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä kivunhoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta ​parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

 

 

Tulehduskipulääkkeet tehoavat leikkauskipuunhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/tulehduskipulääkkeet-tehoavat-leikkauskipuunTulehduskipulääkkeet tehoavat leikkauskipuun26.8.2021 12.00.00Oikein käytettyinä tulehduskipulääkkeet ovat tehokkaita ja turvallisia leikkauksen jälkeisen akuutin kivun hoidossa.
Väitös: Puolet kotona asuvista ikääntyneistä kärsii kivustahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/väitös-puolet-kotona-asuvista-ikääntyneistä-kärsii-kivusta-viikoittainVäitös: Puolet kotona asuvista ikääntyneistä kärsii kivusta13.8.2021 6.00.00Kipu aiheuttaa masennusta ja monisairastavuutta. Tuoreen väitöksen tulokset puoltavat mallia, jossa kipua kokeville iäkkäille tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma.
Kipupotilaan tarina: "Kivut olivat viedä elämänhalun"https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/kipupotilaan-tarina-kun-kivut-olivat-viedä-elämänhalunKipupotilaan tarina: "Kivut olivat viedä elämänhalun"31.5.2021 7.00.00Kolmekymppinen yrittäjä ja pienten lasten äiti sairastui fibromyalgiaan kolme vuotta sitten. Kun kivut olivat viedä elämänhalun, tapahtui täyskäännös.
Itsehoidosta apua kipupotilaan arkeenhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/itsehoitomateriaaleista-apua-kipupotilaan-arkeenItsehoidosta apua kipupotilaan arkeen14.4.2021 7.00.00Kivunhoito pyritään aina toteuttamaan terveydenhoitohenkilökunnan ja potilaan yhteistyönä. Omaa terveyttä ja kipukokemusta voi ja kannattaa hoitaa myös itse.
Mistä apua, kun kipu vie unen?https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/mistä-apua-kun-kipu-vie-unenMistä apua, kun kipu vie unen?29.3.2021 10.00.00Hyvää unta tukevat samat tekijät kuin muutakin hyvää terveyttä. Kokosimme vinkkejä ja konkreettisia keinoja paremman unen tavoitteluun.
Rentoutumista voi harjoitellahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/rentoutumista-voi-harjoitellaRentoutumista voi harjoitella16.3.2021 9.00.00Rentoutumisen hyödyt kivunhallinnassa ovat kiistattomat, mutta aina se ei ole helppoa. Rentoutuminen onkin taito, jota voi ja kannattaa harjoitella.
Syöpäkipulinja vastaa syöpäkipuun liittyviin kysymyksiin https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/syöpäkipulinja-vastaa-syöpäkipuun-liittyviin-kysymyksiinSyöpäkipulinja vastaa syöpäkipuun liittyviin kysymyksiin 16.2.2021 11.00.00Mistä saa apua, kun oma tai läheisen syöpäkipu huolestuttaa? Syöpäkipulinja on HUS Kipuklinikan ja Syöpäjärjestöjen tarjoama puhelinpalvelu.
2021 on kansainvälinen selkäkivun ennaltaehkäisyn vuosihttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/2021-on-kansainvälinen-selkäkivun-ennaltaehkäisyn-vuosi2021 on kansainvälinen selkäkivun ennaltaehkäisyn vuosi29.1.2021 8.05.00Vuoden 2021 teeman tavoitteena on jakaa selkäkipuun liittyvää tietoa ja tukea tutkijoille, terveydenhuollon ammattilaisille sekä potilaille ja heidän läheisilleen.
Koronavirus ja pitkittyneen kivun hoitohttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/koronavirus-ja-pitkittyneen-kivun-hoitoKoronavirus ja pitkittyneen kivun hoito13.1.2021 7.45.00Korona-ajan epävarmuus ja rajoitteet voivat aiheuttaa ahdistusta ja lisätä olemassa olevaa kipua. Kokosimme poikkeusoloihin sopivia keinoja, joilla helpottaa stressiä ja vähentää jännitystä.
Tuki- ja liikuntaelinten ongelmat lisäävät riskiä sairastua kansantauteihinhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/tuki-ja-liikuntaelinten-ongelmat-lisäävät-riskiä-sairastua-kansantauteihinTuki- ja liikuntaelinten ongelmat lisäävät riskiä sairastua kansantauteihin7.12.2020 14.30.00Marraskuun loppupuolella julkaistu kansallinen ohjelma pyrkii kokoamaan keinoja tuki- ja liikuntaelinten terveyden edistämiseksi ja niistä aiheutuvien mittavien kustannusten vähentämiseksi.

Päivitetty  10.9.2019