Ett lungtest där du kan testa dina kunskaper om lungsjukdomar.
Läs mer:
KOL-utvärderingstestet CAT är ett test som du kan göra för att utvärdera sjukdomens effekt på din vardag och din livskvalitet. Testet används också inom specialistsjukvården.
Läs mer:
KOL-utvärderingstestet CAT
Nikotinberoendet kan vara starkt eller svagare beroende på hur mycket och hur man använder tobaksprodukter.
Fagerströms test är bra att göra speciellt när man bestämt sig för att sluta röka så att man lättare kan välja rätt stödmetoder.
Läs mer:
Testet används omfattande inom primärsjukvården, företagshälsovården och specialistsjukvården.
Genom att fylla i depressionsenkäten BDI i Hälsobyns Psykporten kan du utvärdera eventuella depressionssymptom.
Läs mer:
Du kan fylla i enkäten oavsett om du har en depressionsdiagnos eller inte.
I Hälsobyns Psykporten hittar du testet AUDIT för män, kvinnor och äldre. Genom att ta testet kan du fundera på ditt eget alkoholbruk och din relation till alkohol.
Läs mer:
Detta test används allmänt inom hela hälsovården.
Det är viktigt för alla att ta hand om sin hjärthälsa, även lungpatienter. Rökning ökar inte bara risken för lungsjukdomar, utan även för hjärt- och kärlsjukdomar.
Därmed ingår även goda kostvanor i egenvården av lungsjukdomar. På Hjärtförbundets sida kan du kontrollera dina levnadsvanor när det gäller bl.a. användning av salt och fett och få tips på bättre, små dagliga val.
Läs mer:
Med Institutet för hälsa och välfärds test kan du snabbt få information om dina risker att få en hjärtinfarkt, ett slaganfall eller en kranskärlssjukdom. För att göra testet behöver du känna till dina kolesterolvärden och ditt blodtryck.
På Diabetesförbundets webbsida kan du testa din risk att insjukna i typ 2-diabetes.
Läs mer:
Typ 2-diabetes är en sjukdom som ofta är kopplad till dålig livsstil, brist på motion samt övervikt. Genom att göra livsstilsförändringar för att förebygga typ 2-diabetes påverkar den lungsjuka också sitt liv.