Yleisiä toimintaohjeita - rajoitukset pandemian aikana

 

Siirry sanastoon

Yleisiä toimintaohjeita - rajoitukset pandemian aikana

Tulosta

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin.

Lue lisää:

​​​​​Näiden sivujen sisältöjen luonti on aloitettu ​ke​väällä 2​0​20. Sivun sisältöä päivitetään vastaamaan koronatilannetta.

Saako hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä, sairaaloissa tai asumispalveluyksiköissä vierailla?

Vierailuja voidaan järjestää alueellista harkintaa käyttäen. Käytännön järjestelyistä kuten tapaamispaikoista ja suojainten käytöstä vastaa toimintayksikkö. 

Tarkempaa tietoa yksiköiden vierailukäytännöistä saat ottamalla yhteyttä kyseiseen yksikköön tai tarkistamalla tiedon yksikön nettisivulta.

Voiko koronavirusepidemian aikana mennä terveyskeskukseen tai laboratoriotutkimuksiin, jos on muita terveysongelmia?

Kyllä voi. Terveyskeskukseen tulee kuitenkin olla aina ensin yhteydessä puhelimitse. Puhelimessa saat lisäohjeet miten toimia. 

Jos terveysongelmia ilmaantuu, kannattaa hakeutua lääkäriin, jotta vaivat eivät pääse pahenemaan. Erityisen tärkeää tämä on, jos olet yli 70-vuotias tai sinulla on seurantaa vaativa pitkäaikaissairaus. Varattuja lääkäri- tai laboratorioaikoja ei pidä perua ilman syytä eikä sairauksia jättää hoitamatta.

Terveyskeskuksissa asiointi on​ turvallista, sillä niissä on tehty järjestelyjä, joilla asiakkaita suojataan korona​virustartunnoilta.

Lue lisää​:

Miten voi välttyä tartunnalta ja estää tartuttamasta muita kaupassa käydessä?

Alla olevia ohjeita noudattamalla voit välttyä tartunnalta ja estää ettet tartuta muita.

  1. Käy k​aupassa yksin, ei koko perheen kanssa.
  2. Pese kädet ennen kauppaan menoa. Jos tämä ei ole mahdollista, käytä käsidesiä.
  3. Pidä yli 2 metrin turvaväli muihin asiakkaisiin.
  4. Vältä turhaa juttelua myös kassalla, koska vi​rus tarttuu pisaratartuntana, eli yskies​sä, aivastaessa ja myös puhuessa.

Lue lisää:

Kyllä