Toimintaohjeita - rajoitukset terveellä

Toimintaohjeita - rajoitukset epidemian aikana

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Vältä kontakteja muihin ihmisiin. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. Vältä siis ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään 2 metrin etäisyys kanssaihmisiin.

Lähteet:

Päivitetty 26.3.2020

Vältä ihmiskontakteja ja julkisia tiloja

Kauppa tai apteekki - Jos asioilla käyminen on välttämätöntä, käy silloin kun muita ihmisiä on vain vähän liikenteessä ja pidä vähintään 2 metriä etäisyyttä muihin.

Työpaikalle, päiväkotiin, kouluun tai harrastuksiin tai mihinkään paikkaan tai tapahtumaan missä ollaan lähellä muita ihmisiä tulee välttää, koska lähikontaktia muihin ihmisiin on vaikea välttää. Harkitse ennen lähtöäsi onko meno välttämätön.

Jos sinulla on mahdollisuus tehdä etätöitä, tätä vaihtoehtoa suositellaan. Sovi asiasta aina työnantajasi kanssa.

Julkinen liikenne - Julkista liikennettä tulee välttää. Ihmisiä kehotetaan minimoimaan kaikki muu paitsi välttämätön liikkuminen. Liikkuminen pyörällä tai kävellen on suositeltavaa. Pyri ajoittamaan liikkuminen aikaan, kun muita ihmisiä on vain vähän liikenteessä ja pidä vähintään 2 metriä etäisyyttä muihin.

Lähteet:

Päivitetty 26.3.2020

Ulkoilu

Samassa taloudessa asuvat

Ystävät

Ystävien tapaamista kannattaa harkita, sillä Ihmiskontaktit tulee minimoida. Vierailijoita ei tulisi kutsua kotiin. Jos tapaaminen on välttämätön, tulisi tapaaminen sopia ulos ja tapaamisessa olisi pidettävä vähintään 2​ metriä etäisyyttä muihin.

Tällä toimella estetään tartunta mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista.

Lähteet:

Päivitetty 26.3.2020