Koronaviruksen hoito

 

Siirry sanastoon

Koronaviruksen hoito

Tulosta
​​

Näiden sivujen sisältöjen luonti on aloitettu keväällä 2020. Sivun sisältöä päivitetään vastaamaan koronatilannetta.

Miten koronaviruksen COVID-19 aiheuttamia infektioita hoidetaan?

Hoito on oireenm​ukaista ja tap​ahtuu kotona tai sairaalassa riippuen taudinkuvasta. COV​ID-19 virukseen on saatavilla rokotteita useilta eri valmistajilta. Valtioneuvosto päättää, mitä rokotteita Suomeen hankitaan.


Mitä lääkityksessä tulee huomioida koronavirusinfektion aikana?

Flunssan oireiden hoidossa suositellaan käytettävän tulehduskipulääkkeitä sekä parasetamolia Suomen Käypä Hoito -suosituksen mukaan. Suomessa myydään esimerkiksi seuraavia tulehduskipulääkkeitä: ibuprofeeni, ketoprofeeni, naprokseeni ja diklofenaakki. Millään näistä lääkkeistä ei ole osoitettu olevan koronavirusinfektiota parantavaa tai huonontavaa vaikutusta.

Jos sinulla on jokin krooninen sairaus ja lääkärisi on ohjeistanut sinua käyttämään tai välttämään joitakin lääkkeitä, niin tätä ohjeistusta ei ole syytä nyt muuttaa.

Kaikilla lääkkeillä, myös itsehoitolääkkeillä, on haittavaikutuksia ja niitä tulee käyttää ohjeiden mukaan ja vain tarvittaessa.

Lue lisää:​


Onko pneumokokki- tai influenssarokotteesta hyötyä koronaviruksen ehkäisyssä?

Pneumokokkirokote ei anna suojaa koronavirusta eikä viruksen aiheuttamaa keuhkokuumetta vastaan. On esitetty, että koronaviruksen jälkitautina voisi tulla pneumokokin aiheuttama keuhkokuume, mutta toistaise​ksi tästä ei ole näyttöä Kiinasta, Yhdysvalloista eikä Euroopasta.

Ei ole näyttöä, että influenssarokote suojaisi koronavirukselta. Influenssavirus ja koronavirus ovat rakenteeltaan niin erilaisia, ettei suoja ole edes teoriassa mahdollinen.

Lähde:


Kyllä