Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19

​​​​​​​​Sivustolle on koottu eri lähteistä kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksesta COVID-19.

​​​​​​​​​​​​​​​​Voit etsiä tietoa taudista kirjoittamalla alla olevaan hakukenttään 1-2 avainsanaa, jolloin hakukone suodattaa avainsanaan liittyvät vastaukset ja kysymykset. Hakusanoja ovat muun muassa tartunta, oireet, riskiryhmä, raskaus, astma ja monet muut sanat.

Yleistä tietoa koronaviruksesta saat valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta, puh. 0295 535 535 (avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15). Valtakunnallisessa puhelinneuvonnassa annetaan vain yleistä tietoa koronaviruksesta, ei henkilökohtaista ohjeistusta.

Jos epäilet itselläsi koronavirusinfektion oireita (mikä tahansa hengitystieinfektion oire, kuten yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, haju- tai makuaistin muutos tai ripuli tai vatsakipu, jolle ei ole muuta ilmeistä syytä), soita arkisin työterveyshuoltoosi tai terveysa​semallesi. Iltaisin ja viikonloppuisin voit soittaa työnantajasi sopimuksesta riippuen työterveyshuoltoosi, tai terveydenhuollon päivystykseen. Terveydenhuollon henkilö ohjaa sinut koronavirustestiin tarpeen mukaan. Soita hätänumeroon 112, jos tarvitset kiireellistä hoitoa. Hätänumero on vain kiireellisiä hätätilanteita varten. Epäily koronavirustartunnasta ei ole syy soittaa hätänumeroon.

Mer​​ information på svenska

(Ohjeistus hoitoon hakeutumisesta päivitetty 23.4.2020)

Mitä olisit toivonut osioon "Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19"?

Päivitetty  17.4.2020