Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19

​​​​​​​​Sivustolle on koottu eri lähteistä kysymyksiä ja vastauksia koskien koronaviruksesta. Sisältöä päivitetään päivittäin.

​​​Sivustolle on koottu eri lähteistä kysymyksiä ja vastauksia COVID-19 koronaviruksesta. Voit etsiä tietoa taudista kirjoittamalla alla olevaan hakukenttään 1-2 avainsanaa, jolloin hakukone suodattaa avainsanaan liittyvät vastaukset ja kysymykset. Hakusanoja ovat muun muassa tartunta, oireet, riskiryhmä, raskaus, astma ja monet muut sanat. Hakukoneen sisältöä päivitetään päivittäin.

Yleistä tietoa koronaviruksesta saat valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta, puh. 0295 535 535 (avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15). Valtakunnallisessa puhelinneuvonnassa annetaan vain yleistä tietoa koronaviruksesta, ei henkilökohtaista ohjeistusta.

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita:

Jos olet nuori tai työikäinen perusterve ja sinulla on lieviä hengitystieinfektion tai flunssan oireita, jää kotiin, juo riittävästi nesteitä, lepää ja vältä lähikontakteja muihin ihmisiin tartuntaketjun katkaisemiseksi. Jos oireet jatkuvat pitkään tai sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta, hyvin korkea kuume, yleistilasi heikkenee, tai tarvitset ammattilaisen arvioita, soita​ arkisin työterveyshuoltoosi tai terveysasemallesi. Iltaisin ja viikonloppuisin voit soittaa työnantajasi sopimuksesta riippuen työterveyshuoltoosi, tai terveydenhuollon päivystykseen. Soita aina ensin terveydenhuoltoon, ellei kyse ole hätätilanteesta.

Jos olet yli 70-vuotias tai sinulla on perussairauksia ja sinulla on hengitystieinfektion oireita, soita arkisin terveysasemallesi tai terveydenhuollon päivystykseen iltaisin ja viikonloppuisin.

Soita hätänumeroon 112, jos tarvitset kiireellistä hoitoa. Hätänumero on vain kiireellisiä hätätilanteita varten. Epäily koronavirustartunnasta ei ole syy soittaa hätänumeroon.

Terveyskylän koronabotti auttaa arvioimaan koronavirustartunnan todennäköisyyttä.

Mer information på svenska

 

Mitä olisit toivonut osioon "Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19"?

Päivitetty  3.4.2020 16.21