Eri kielillä esitetty tieto koronaviruksesta

​Etsitkö tietoa selkokielellä, kuvin tuettua tietoa, viittomakielellä, tulostettavia tai kuvitettuja ohjeita, tietoa äänitiedostoina tai henkilökohtaista neuvontaa? Sosiaali- ja terveysministeriö on koonnut sivuilleen listan sivustoja, jotka tarjoavat saavutettavaa tietoa koronaviruksesta:

Tutustu myös:

Tietoa koronaviruksesta ruotsiksi ja englanniksi löydät THL:n ja HUSin verkkosivuilta.

Epidemiabotti ohjaa ja antaa neuvoa COVID-19 koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Botti on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Helsingin kaupunki tarjoaa toimintaohjeita koronavirus epäilyyn ranskaksi, somaliksi, venäjäksi, turkiksi, soraniksi, arabiaksi ja dariksi. Lisäksi Helsingin kaupungin elinkeino-osaston maahanmuuttoasioiden tiimi on tuottanut kolme puhuttua tiedotetta kuntalaisille koronaviruksesta englanniksi, somaliksi, arabiaksi ja venäjäksi.

Yle julkaisee uutisia koronaviruksista arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja persiaksi.

Tietoa koronaviruksesta lukuisilla kielillä löydät yhdenvertaisuus valtuutetun verkkosivuilta.

Sosiaali- ja terveysministeriö on koonnut sivuilleen listan sivustoja, jotka tarjoavat tietoa koronaviruksesta eri kielillä.

Koronavirus koskettaa ja mietityttää myös lapsia ja nuoria. Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) sivuille on koottu ohjeita koronavirustilanteen käsittelyyn lapsen kanssa. Ohjeet on julkaistu ruotsiksi, englanniksi, viroksi, venäjäksi, inarinsaameksi, pohjoissaameksi, koltansaameksi, somaliksi, thaiksi ja arabiaksi. Kieliversiot löytyvät MLL:n sivulta ”Aiheeseen liittyvät” -otsikon alta.

arabiaksi; sorani; soraniksi; turkiksi; turkki; somaliksi; somali; ranskaksi; ranska; englanniksi; Ruotsi; ääni; viittoma; selkokielellä; selkokieli; arabia; ruotsiksi englanti; viittomakieli; viittomakielellä; saavutettava; kuvitettu; tulostettava; kuvin tuettu; kuvin tuettua tietoa; selkosuomi; kielisiä; kielellä; kieli; viro; svenska; English; Persian; Kurdish; Arabic; saame; swahili; vietnam; thai; hindi; kiina; albania; espanjaksi; espanja; persiaksi; persia; kurdiksi; kurdi; venäjäksi; Venäjä; dariksi; dari

Päivitetty  21.4.2020