Järjestöjen ja seurakunnan toiminta

Järjestöistä ja seurakunnista voit löytää itsellesi harrastuksen tai vapaaehtoisten tarjoamaa apua.

Monilla paikkakunnilla järjestöt, seurakunnat ja muut yhteisöt järjestävät ikäihmisille suunnattua toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia. Tyypillisiä ovat erilaiset liikuntaan, kädentaitoihin tai muuhun kulttuurielämään liittyvät kerhot ja retket.

Vapaaehtoistoiminnan toteuttajia ja muotoja on monia. Voit myös itse osallistua vapaaehtoisena johonkin toimintaan, vaikka toimintakykysi olisikin joltain osin alentunut.

Järjestötoiminta voi olla tukenasi ja tuoda lisää sisältöä elämään, jos koet itsesi yksinäiseksi. Vapaaehtoistoiminnasta voi löytää esimerkiksi juttuseuraa, kävelykaverin tai seuraa teatterikäynnille.

Yhdistysten ja seurakuntien kerhoissa voi harrastaa esimerkiksi kirjallisuutta, käsitöitä, jumppaa tai yhteislaulua. Mukaan pääsee useimmiten ilman etukäteistaitoja tai -tietoja, ja valtaosa toiminnasta on lähes tai kokonaan maksutonta.

Jotkut järjestöt organisoivat myös terveysaiheisia luentoja, muistitreenejä tai neuvovat puhelimen ja tietokoneen käytössä. Joissakin kunnissa on myös yhdistysten palkkaamia kyläavustajia tai talkkareita, joilta voi saada apua pientä korvausta vastaan.

Tarjontaan voi tutustua oman seurakunnan tai paikallisen järjestön verkkosivuilla.

Esimerkiksi seuraavilta sivuilta voit löytää arkeesi tukea ja apua tai sellaisen vapaaehtoistoiminnan, jossa haluaisit olla itse auttajana.

apu; vapaaehtoistyö; harrastukset; vapaaehtoistoiminta; tuki; seurakunta; järjestöt

Kyllä

Päivitetty  9.2.2023