Hyödynnä Ikätaloa potilastyössä

Ohjaa asiakkaasi tutustumaan Ikätalon sisältöihin - niistä on hyvä kerrata asioita tapaamisen jälkeenkin. Olemme keränneet tälle sivulle hyödyllisiä vinkkejä, joita voit hyödyntää työssäsi.

Haitarin otsikkotaso2

Ikääntyneelle​​

Miksi ja millaisiksi ikääntyneiden palveluja kehitetään? Mikä vaikuttaa ikääntymiseen ja mitä elämänmuutoksia siihen voi liittyä?

Arjen askareet ja kotityöt ovat mitä parhainta arkiliikuntaa silloin, kun ne sujuvat. Jos toimintakyky syystä tai toisesta kuitenkin heikkenee tai on vaarassa heikentyä, on hyvä pohtia, mistä voi saada apua ja miten arkea voi helpottaa.

Miten voin ylläpitää hyvää elämää ikääntyessä? Mistä mielekäs arki rakentuu? Välillä on hyvä pysähtyä pohtimaan omaa elämää, arvoja ja haaveita.

Katso täältä, mitä asumisen vaihtoehtoja on kotona pärjäävälle ja hoivaa ja huolenpitoa tarvitsevalle.

Ikääntyneen läheisille

Milloin minun on syytä huolestua läheiseni tilanteesta? Miten voin auttaa läheistäni ja milloin voin puhua omaishoitajuudesta? Entä mistä saan läheisenä itse tukea ja apua?

Ikäihmisten huomioiminen kuuluu kaikille, joilla on ikäihmisiä ympärillään. Pienetkin teot voivat olla merkityksellisiä.

Miten ylläpidän omaa hyvinvointiani? Mistä saan tukea ja mikä on asemani sairastuneen rinnalla? Kuntoutumistalossa on kattava opas läheiselle.

Hyvä arki

Hyvä arki koostuu monen osa-alueen hyvinvoinnista. Mitä voin itse tehdä hyvän arjen ylläpitämiseksi ja mistä saan tarvitessani tukea ja apua?

Ikä, terveys ja sairaudet

Millaisia muutoksia ikääntymiseen liittyy? Voinko vaikuttaa niihin itse elintavoillani? Mitä on terveys? Muualla Terveyskylässä -sivulla on linkkejä sairaus- ja oirekohtaiseen tietoon.

 

Kyllä

Päivitetty  14.2.2023