Ajankohtainen

Ikätalo liikkeellä

Julkaistu 1.11.2019 14.55

Ikätalon kansallista kehittämisverkostoa rakennetaan parhaillaan. Samaan aikaan on Keski-Uudellamaalla esitelty Ikätaloa ikääntyneille useissa tilaisuuksissa. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi Järvenpään, Keravan ja Tuusulan opistojen Digistä mua! -hankkeen kanssa. Lisäksi on jatkettu jo keväällä alkanutta asiakasideoiden koontia.

​​Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus ​JUSTissa pidettiin syyskuun lopussa lämminhenkinen ja vuorovaikutteinen Ikätalo.fi:n Työpaja.

Kaikkiaan 21 vapaaehtoista vanhusneuvostojen edustajaa ja muuta kiinnostunutta arvioi Ikätalon nykyistä sisältöä ja ideoi tulevia sisältöaiheita.

Tilaisuudessa keskusteltiin erityisesti sivuston saavutettavuuteen liittyvistä asioista. Ikätalon yleisilmettä pidettiin kutsuvana ja iloisena ja sivustoa helppokäyttöisenä.  Parannusehdotuksiakin esitettiin ja osa toivoi sisältöihin lisää selkeyttä ja konkretiaa. Yksi tilaisuuteen osallistuneista oli emeritaopettaja Eila Kojima. Hän oli tutustunut Ikätalon tarjontaan jo ennakkoon.

- Erilaista tietoa on todella paljon ja kieli ehkä tavalliselle ihmiselle vähän kiemuraista, sanoo Kojima. Hän toivoo, että käsitteitä esimerkiksi vanhusten kaltoinkohtelusta​​​​​ avattaisiin.

Perusidea Ikätalossa on hyvä ja talon anti myös omaisille arvokasta. Kojima ehdottaakin, että käytettäisiin enemmän selkokieltä, joka selviää kaikille ja jossa käsitteet olisivat jokaiselle ymmärrettäviä. Parhaiten varmaan onnistutaan, jos tekstin lukijoina olisivat ihan tavalliset ihmiset.

Eilan ja muiden osallistujien palaute otettiin kiitollisena vastaan. Palautteen ohjaamana on hyvä jatkaa kehittämistä myös kansallisissa työryhmissä.

Ilahduttavaa työpajassa oli myös se into, jolla Ikätalon tulevia sisältötarpeita ideoitiin. Tuotetut ideat olivat hyviä ja niitäkin tullaan hyödyntämään.

Työpaja vahvisti ajatusta siitä, että käyttäjänäkemystä kannattaa hyödyntää kehittämisen kaikissa vaiheissa. Onneksi verkkopalvelun sisältöjä voi tarvittaessa helposti muuttaa ja päivittää.

Teksti: Pirkko Koivisto ja Paula Lindström
​Kuva: Pirkko Koivisto