Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

 

Ikätalon vinkit turvalliseen yhdessäoloonhttps://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/ikätalon-vinkit-turvalliseen-yhdessäoloonIkätalon vinkit turvalliseen yhdessäoloon14.12.2020 7.00.00Turvallinen yhdessäolo voidaan turvata etäyhteyksin, kun yhteinen taistelu koronapandemiaa haastaa perinteisen joulun vieton.
Verkkovalmennuksen avulla voi ennakoida eläkkeelle siirtymistähttps://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/verkkovalmennuksen-avulla-voi-ennakoida-eläkkeelle-siirtymistäVerkkovalmennuksen avulla voi ennakoida eläkkeelle siirtymistä1.12.2020 7.00.00Metropolian geronomiopiskelijat (AMK) ovat laatineet oppilaitosyhteistyönä Terveyskylälle käsikirjoituksen, josta laaditaan valmennus eläkkeelle siirtyjille.
Ikätalo.fi också på svenska!https://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/ikätalo-fi-också-på-svenskaIkätalo.fi också på svenska!9.11.2020 13.00.00Åldershuset.fi har öppnat på svenska i Hälsobyn
Poikkeusolot muuttavat arkea, mutta omasta toimintakyvystä kannattaa pitää huoltahttps://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/poikkeusolot-muuttavat-arkea-mutta-omasta-toimintakyvystä-kannattaa-pitää-huoltaPoikkeusolot muuttavat arkea, mutta omasta toimintakyvystä kannattaa pitää huolta3.4.2020 13.00.00Rajoitukset tuovat muutoksia arkeen. Katse kannattaa kuitenkin kääntää mahdollisuuksiin. Minkä teon voit tänään tehdä oman hyvinvointisi eteen?
Ikääntyneiden näkemyksiä digitaalisista palveluista arvioitiin opinnäytetyössähttps://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/ikääntyneiden-näkemyksiä-digitaalisista-palveluista-arvioitiin-opinnäytetyössä1Ikääntyneiden näkemyksiä digitaalisista palveluista arvioitiin opinnäytetyössä4.2.2020 8.10.00Sähköinen asiointi yleistyy terveydenhuollossa. Opinnäytetyössä selvitettiin Ikääntyneiden näkemyksiä digitaalisista palveluista ja Ikätalon käyttökokemuksista.
Uudistunut liikkumisen suositus yli 65-vuotiaillehttps://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/uudistunut-liikkumisen-suositus-yli-65-vuotiaille1Uudistunut liikkumisen suositus yli 65-vuotiaille9.1.2020 15.15.00Kaikki liikkuminen on hyväksi, sillä lyhyetkin liikuntatuokiot kerryttävät päivittäistä liikunta-annosta.
Tutkimus: Liikunta vähentää sydäntautiriskiä ja hyödyttää sairastuneitahttps://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/tutkimus-liikunta-vähentää-sydäntautiriskiä-ja-hyödyttää-sairastuneitaTutkimus: Liikunta vähentää sydäntautiriskiä ja hyödyttää sairastuneita13.12.2019 15.30.00Tuoreiden tutkimusten mukaan liikunta voi vähentää sydän- ja verisuonitautiriskiä ja lisätä sairastuneiden eliniän odotetta.
Ikätalo liikkeellähttps://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/ikätalo-liikkeelläIkätalo liikkeellä1.11.2019 14.55.00Ikätalon kansallista kehittämisverkostoa rakennetaan parhaillaan. Samaan aikaan on Keski-Uudellamaalla esitelty Ikätaloa ikääntyneille useissa tilaisuuksissa. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi Järvenpään, Keravan ja Tuusulan opistojen Digistä mua! -hankkeen kanssa. Lisäksi on jatkettu jo keväällä alkanutta asiakasideoiden koontia.
Tutkimus: Lyhytkin kävelyohjelma vähentää sydän- ja verisuonitautien ja luunmurtumien riskiähttps://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/tutkimus-lyhytkin-kävelyohjelma-vähentää-sydän-ja-verisuonitautien-ja-luunmurtumien-riskiäTutkimus: Lyhytkin kävelyohjelma vähentää sydän- ja verisuonitautien ja luunmurtumien riskiä12.8.2019 9.00.00Jo muutaman kuukauden kävelyohjelma auttaa lisäämään aktiivisuutta ja vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, kertoo britannialainen tutkimus.
Harriet Finne-Soveri: Miten saavuttaa hyvä elämä vanhana?https://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ajankohtaista/harriet-finne-soveri-miten-saavuttaa-hyvä-elämä-vanhanaHarriet Finne-Soveri: Miten saavuttaa hyvä elämä vanhana?10.7.2019 9.30.00Sekä perimä että elämäntavat vaikuttavat vanhenemiseen. Tärkeää on se mitä voimme itse tehdä: huolehtia hyvästä ravinnosta, yöunesta ja säännöllisestä liikunnasta, toteaa Harriet Finne-Soveri.