Tyks Ihoklinikan palvelut

Tyksin Ihoklinikalla tutkitaan ja hoidetaan iho- ja sukupuolitauteja, allergioita sekä ihosyöpiä ja niiden esiasteita. Potilaamme ovat "vauvasta vaariin".

​​

Työskentelyllemme on ominaista moniammatillinen t​iimityöskentely ja yhteistyö eri erikoisalojen kanssa. Asiantunteva potilasohjaus on hoidon onnistumisen edellytys.

Koulutamme

  • lääketieteen opiskelijoita
  • ihotauteihin ja allergologiaan erikoistuvia lääkäreitä
  • yleislääketieteeseen erikoistuvia lääkäreitä
  • sairaanhoitajia
  • perus/lähihoitajia

Erilaiset koulutustapahtumat ja konsultaatiot kuuluvat yhteistyöhön perusterveydenhuollon kanssa. Klinikalla tehdään aktiivista ihotauteihin, allergologiaan ja ihosyöpiin liittyvää tutkimusta. Toimimme asiantuntijoina erikoisalaamme liittyvissä kysymyksissä.

Ihotautien pol​iklinikka

Ihosairauksia tunnistetaan noin 3000, joka on enemmän kuin mihinkään muuhun yksittäiseen elimeen liittyvät sairaudet. Yksi perustehtävistämme on diagnostiikka - myös harvinaisten ja perinnöllisten ihosairauksien diagnostiikka.

Poliklinikalla hoidamme ihotautien kuten esimerkiksi atooppisen ihottuman, psoriaasin, genitaalialueen ihosairauksien, ihon rakkulatautien ja ihon sidekudostautien vaikeita tautimuotoja lääkehoidoilla ja tarvittaessa UV-valohoidolla. Tutkimme ja hoidamme kroonisia tulehduksellisia haavoja.

Poliklinikalla toimivat myös haavahoitaja ja jalkaterapeutti.

Toimenpidedermatologian yksikkö

Toimenpidedermatologian yksikössä diagnosoidaan ja hoidetaan ihosyöpiä ja niiden esiasteita. Leikkaushoidon lisäksi toteutamme ihomuutosten jäädytys-, voide- ja laserhoitoja sekä fotodynaamista hoitoa (PDT).

Seuraamme systemaattisesti kuvantaen potilaita, joilla on erityisen suuri riski sairastua ihomelanoomaan.

Allergiayksikkö

Allergiayksikössä tutkitaan välittömiä ja viivästyneitä allergioita verikokeilla, ihopistotesteillä ja epikutaanitesteillä. Toteutamme mehiläis- ja ampiaismyrkkyallergisten potilaiden siedätyshoitoa.

Allergiayksikössä tutkitaan myös ammatti-ihotauteja.

Sukupuolitautien poliklinikka

Sukupuolitautien poliklinikalle oireelliset, erikoissairaanhoitoa tarvitsevat potilaat ohjautuvat Omaolo-oirearvion perusteella tai lääkärin lähetteellä.

Ihotautien vuodeosasto

Vuodeosastolla hoidamme vaikeita ihosairauksia ja komplisoituneita haavoja sairastavia poti​laita. Pitkäaikaista ihotautia sairastava potilas voi tarvita vuodeosastohoitoa myös hoitoväsymystilanteessa.

Hoitojakso osastolla on yleensä noin viikon pituinen. Jakson aikana pyritään tekemään diagnostiset toimenpiteet ja löytämään ihosairauteen sopiva hoito. Potilaiden omahoidon ohjaukseen panostetaan ja myös heitä kotona avustavia henkilöitä ohjataan.

Ihotautien vuodeosasto toimii yhdysosastona infektiotautien osaston kanssa.

ihotautilääkärit; ihottuma; ihoinfektiot; ihotestit; sukupuolielinten taudit; sukupuolitautioppi; allergiat; sukupuolitaudit; ihotaudit; Ihosyöpä; iho; iho-oireet; ihopistokokeet

Kyllä

Päivitetty  3.3.2021