Ajankohtainen

Aknen oirenavigaattorista Terveyskylän ensimmäinen CE-merkitty lääkinnällinen laite

Julkaistu 27.4.2018 13.05

​​​Aknen oirenavigaattori on HUS-Tietohallinnon ensimmäinen CE-merkinnän vaativa lääkinnällinen laite.

CE-merkintä tuotteessa osoittaa, että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien Euroopan unionin direktiivien vaatimukset.

Lääkinnälliseksi laitteeksi luokiteltu ohjelmisto tai laite tarvitsee CE-merkinnän, joka edellyttää ISO13485-laatujärjestelmän noudattamista. Laite voi olla laitteisto tai ohjelmisto, jota käytetään potilaan hoidossa ja hoitopäätösten tukena, esimerkiksi jonkin algoritmin avulla.


Käyttötarkoitus ja hyödyt

​Aknen oirenavigaattorin kysymysten ja kuvien avulla henkilö voi luokitella oman aknetyyppinsä ja saada näin tietoa sen hoidosta. Navigaattori on tarkoitettu yli 12-vuotiaille aknesta kärsiville.  Se on digitaalinen apuväline aknen hoidontarpeen arvioon ja itsehoidon ohjaukseen. Navigaattori antaa suosituksen, täytyykö aknen takia hakeutua lääkärin vastaanotolle ja kuinka pian. Lisäksi se antaa ohjeita aknen omatoimiseen hoitoon.

Lievää aknea sairastava saa laadukkaat ja selkeät itsehoito-ohjeet sekä tiedon siitä, tarvitseeko hakeutua lääkäriin. Vaikeaa aknea sairastava ohjautuu nopeammin lääkärin arvioon, jotta esimerkiksi ihon arpeutuminen voidaan vält​​​tää.

 

Lisätietoa:

Osastonylilääkäri Katariina Hannula-Jouppi, 

p. 050 4287976,​  katariina.hannula-jouppi@hus.fi

Linkki oirenavigaattoriin