Ajankohtainen

OLE OSANA TIEDETTÄ – BIOPANKKIPÄIVÄ OODISSA

Julkaistu 18.3.2019 0.00

Helsingin Biopankki kutsuu kaikki kaupunkilaiset teemapäivän viettoon keskustakirjasto Oodiin 8.4.2019 kello 9-18.

Aiheina terveydenhuollon tulevaisuus, lääketieteellinen tutkimus ja biopankkitoiminta. Mitä on uusi lääketieteellinen tutkimus, joka tekee mahdolliseksi tehokkaat hoidot vakaviin sairauksiin? Paikalla keskustelemassa asiantuntijoita, tutkijoita, päättäjiä ja tietysti sairaalaklovnit leikittämässä perheen pienimpiä.


Linkki biopankkipäivän ohjelmaan tästä.


 

10:00 – 12:00 SAIRAALAKLOVNIT BIOMINÄN MAAILMASSA, 3. kerros, klo 11 jatkuu 1. kerroksessa

Lasten iloisessa tapahtumassa, yhdessä sairaalaklovnien kanssa, pääset tutustumaan Biominän maailmaan ja opit kaikkea uutta ihmisestä ja pienen pienistä geeneistä. Luvassa on laulua, leikkejä ja iloista menoa Oodi -kirjaston 3. kerroksessa. Klo 11:00 lasten seikkailu jatkuu leikkipuisto Lorussa, 1. kerroksessa. Lorun ohjaajat ja klovnit paikalla.

Katso lastentapahtumasta lisää tästä.


 

10:00 – 11:45 HELSINGIN BIOPANKKI ESITTÄYTYY, Maijansali

Tilaisuuden avaa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Sanna Vesikansa. Tämän jälkeen ääneen pääsevät Helsingin Biopankin asiantuntijat ja tutkijat. Mistä biopankkitoiminnassa oikein on kyse ja millä tavalla se hyödyttää meitä kaikkia? Miltä tulevaisuus näyttää? Tapahtumassa pääset tutustumaan Helsingin Biopankin toimintaan monipuolisesti ja kysymään niin näytteen antamisesta, tietoturvasta, data-analytiikasta, näytteiden tutkimuskäytöstä kuin näytesäilytyksestäkin.

Katso tapahtumasta lisää tästä.


 

11:45 – 13:00 GEENITUTKIMUS – MITÄ IHMEEN VÄÄRÄÄ SIINÄ MUKA ON?

MaijansaliBiopankkitoiminta muuttaa terveydenhuoltoa. Kannattaako biopankkinäyte antaa? Tulevaisuudessa suurimmat edistysaskeleet terveydenhuollossa tapahtuvat epäilemättä geeniteknologiassa ja yksilöllisessä lääketieteessä. Asialla on kaksi puolta. Geeniteknologia tekee mahdolliseksi entistä tehokkaammat hoidot moniin sairauksiin, mutta uuden edessä myös haitat kummittelevat ihmisten mielissä. Suojelemmeko potilaat hengiltä? Entä kuinka media on käsitellyt geenitietoa – hypetystä, uhkakuvien maalailua vai tutkitun tiedon välittämistä? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Katso tapahtumasta lisää tästä.


 

14:00 – 16:00 HEI SUOMI – MITEN HOIDAT POTILAITASI TULEVAISUUDESSA?

Kino ReginaVaalit ovat ovella. Hallitus on kaatunut ja jatkaa toimitusministeriönä. Terveydenhuollon tulevaisuus on yksi seuraavan vaalikauden kiperistä kysymyksistä. Miten käy pöydällä oleville lakialoitteille? Paneelikeskustelu vie terveyspolitiikan ytimeen. Pääset seuraamaan eri puolueiden ja asiantuntijoiden keskustelua suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuudesta, terveysteknologiasta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Millaista tutkimuspolitiikkaa puolueet ajavat?

Katso paneelikeskustelusta lisää tästä.

 

16:00 – 18:00 BIOPANKKITUTKIMUKSEN LÄPIMURTOJA, Kino Regina

Pääset kuuntelemaan huippututkijoita uusista ja mielenkiintoisista biopankkitutkimuksista. Voit kysyä mieltäsi askarruttavista asioista. Täällä kuulet yksilöllisestä lääketieteestä, koirien biopankista ja farmakogenetiikasta. Sukella mielenkiintoiseen matkaan kohti tulevaisuuden terveydenhuoltoa ja sen tuomia mahdollisuuksia.

Katso tapahtumasta lisää tästä.