MUUT SAIRAUDET

Membranoproliferative glomerulonephritis in Helsinki and Uusimaa hospital district from 2006 to 2017

Marja Kovala ja Anne Räisänen-Sokolowski (HUSLAB, Patologia)

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää membranoproliferatiivisen glomerulonefriitin (MPNG) taudin etiologiaa, hoitoa ja ennustetta uudelleenarvioimalla kaikki yli 18-vuotiaat MPNG potilaat, jotka ovat saaneet MPNG diagnoosin munuaisbiopsiasta vuosina 2006-2017. Myös TMA-diagnoosin saaneiden potilaiden munuaisnäytteet uudelleenarvioidaan ja katsotaan, löytyykö heidän joukostaan MPGN tautia sairastavia potilaita.


Development of molecular diagnostic tools for early detection of schizophrenia

Dan Lindholm ja Antti Vaheri (Helsingin Yliopisto)

Tutkimuksen tavoitteena on uusien molekyylisten markkereiden identifioiminen, jonka avulla skitsofrenian diagnostisointi ja taudin kulun ennustaminen helpottuisi.

 

​Etiology of recurrent miscarriage – an immunological problem of early pregnancy?

Aila Tiitinen (HUS)

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää toistuvan keskenmenon taustalla mahdollisesti olevia immunologisen järjestelmän häiriöitä toistuvia keskenmenoja kokeneilla naisilla ja terveillä verrokkinaisilla ennen raskautta otetuista kohdun limakalvonäytteistä.

 

Idiopathic Orbital Inflammation in Finnish Population

Marita Uusitalo, Olli Tynninen ja Veli-Matti Kuronen (HUS)

Tutkimuksen selvitetään idiopaattista orbitan (silmäkuopan ja sitä ympäröivien kudosten) inflammaatio sairautta suomalaisessa väestössä käyttäen otoksena HYKS:in potilaita. Tavoitteena on kuvata taudin yleisyyttä ja ilmenemismuotoja, tarkentaa poissulkudiagnostiikkaa ja liitännäissairauksia koskevaa tietoa. Tämä parantaa taudinmääritystä ja mahdollistaa täsmällisemmät hoidot tautitiloihin.

 

Liittyvätkö Chlamydiales-lahkon äskettäin kuvatut bakteerit keskenmenoihin?

Mirja Puolakkainen (Helsingin yliopisto ja HUSLAB)

Tutkimuksen tavoitteena on tutkia Chlamydiales-bakteerien (CLO) osallisuutta keskenmenoihin. Tutkimuksessa hyödynnetään patologian kudosnäytteitä.

 

Päivitetty  28.2.2019