Hoito ja tutkimus

Tälle sivulle on koottu erilaisia lasten harvinaisten sydänsairauksien hoitoon ja tutkimukseen liittyviä ohjeita ja opastusvideoita.

Marevan-hoito ja INR-kotiseuranta

Osa synnynnäistä sydänvikaa sairastavista lapsista ja nuorista tarvitsee pitkäaikaista veren hyytymistä estävää lääkitystä. Hoidon onnistumisen kannalta on tärkeää, että potilas ja hänen läheiset hallitsevat hoidon periaatteet ja kotiseurannan toteuttamisen.

 
 

Sydämen katetrointi

Lapselle on tulossa sydämen katetrointi. Mitä se oikein tarkoittaa? Mitä kaikkea tuolloin tapahtuu? Entä mitä tulee huomioida ennen ja jälkeen toimenpiteen?

Magneettitutkimus, MRI

Oheinen Hyksin Lastenklinikalla kuvattu opastusvideo lapsipotilaan pään magneettitutkimuksesta kertoo samalla yleisesti ko. tutkimuksen kulun.

 

Leikkauspolku

Sydänleikkaukseen tulo jännittää niin lapsia kuin vanhempiakin. Sydänlapset ja -aikuiset ovat tuottaneet Amanda ja Tomi -videon, joka kertoo sydänleikkauksen eri vaiheista sairaalaan tulosta kotiinlähtöön saakka.

 

Muita sydäntutkimuksia ja toimenpiteitä

Lisää tietoa erilaisista sydänsairauksien tutkimuksista ja hoitotoimenpiteistä löydät Lastentalosta ja Sydänsairaudet talosta.

Muualla Terveyskylässä

Lastentalosta löydät lisää tietoa erilaisista sydäntutkimuksista, kuten ultraääni-tutkimuksesta (sydänUÄ), sydänfilmistä (EKG), holter -tutkimuksesta ja rasituskokeesta. Löydät sieltä tietoa myös harvinaisemmistakin toimenpiteistä kuten tahdistimen laitosta. Lastentalo/Tutkimukset ja toimenpiteet

Muualla Terveyskylässä

Sydäntalo (Sydänsairaudet.fi) tarjoaa kattavasti tietoa aikuisten sydänsairauksista, niiden hoidosta sekä ennalta ehkäisystä. Käy siellä tutustumassa yleisempiin tutkimuksiin ja hoitotoimenpiteisiin.