Hoito ja tutkimukset

​​​​​​​​​​​Tälle sivulle on koottu harvinaisten ja vaikeahoitoisten epilepsioiden​  diagnosointiin ja hoitoon liittyviä opastusvideoita ja ohjeita. Monissa neurologissa sairauksissa erilaiset terapiat, kuten fysio- ja puheterapia, ovat tärkeitä hoitomuotoja.

Uni-EEG-tutkimus

Katso video uni-EEG-tutkimuksen kulusta sekä siihen valmistautumisesta.

 
 

Video on kuvattu HUSin Lastenlinnassa. Nykyisin tutkimus tehdään HUSissa lapsille Uudessa lastensairaalassa. Tutkimukseen liittyvä sisältö on videolla kuitenkin asianmukaista.​​

Video-EEG-tutkimus

Katso video-EEG-tutkimuksen kulusta ja siihen valmistautumisesta.

Video on kuvattu HUSin Lastenlinnassa. Nykyisin tutkimus tehdään lapsille HUSissa Uudessa lastensairaalassa.  Tutkimukseen liittyvä sisältö on videolla kuitenkin asianmukaista.​​

Pään magneettitutkimus, MRI

Kaikille epilepsiapotilaille tehdään pään magneettikuvaus eli MRI.​​ Tutkimuksen kulku esitetään alla olevassa Lasten pään magneettitutkimus -videossa. Löydät tutkimuksesta tieto myös ​Magneettikuvaus (Tutkimukseen tulijan talo)

 
 

Video on kuvattu HUSin Lastenlinnassa. Nykyisin lasten MRI-tutkimus tehdään HUSissa Uudessa lastensairaalassa.  Tutkimukseen liittyvä sisältö on videolla kuitenkin asianmukaista.

Aivosähkökäyrä eli EEG-tutkimus

Muualla Terveyskylässä

Epilepsian ja sen epäilyn perustutkimuksiin kuuluu aivosähkökäyrä eli EEG-tutkimus.

Lapselle tehtävästä aivosähkökäyrä-tutkimuksesta löydät tietoa: Lasten EEG-tutkimukset (Lastentalo) sekä EEG-tutkimus ja epilepsia (Tutkimukseen tulijan talo​).

Aikuispotilaille suunnattua tietoa EEG-tutkimuksesta löydät:​ Aivosähkökäyrä eli EEG (Tutkimukseen tulijan talo).​

Oppaita ja esitteitä 

Harvinaissairauksien talo tekee yhteistyötä Epilepsialiiton kanssa. Liitto on julkaissut runsaasti erilaisia epilepsiaan liittyviä oppaita ja esitteitä, joita kannattaa käydä lukemassa heidän sivustoltaan: Oppaat ja esitteet (Epilepsialiitto).

Epilepsialiiton sivustolta löytyy myös esim. Epilepsian kuvauslomake, jonka täyttämisen tavoitteena on tuoda esiin yksilöllinen kuvaus oman/lapsen epilepsian erityispiirteistä ja ilmenemismuodoista.​Muualla Terveyskylässä

Lastentaloon on koostettu runsaasti tietoa ​yleisesti lasten epilepsioi​sta. Sieltä löydät tietoa mm. epilepsikohtauksen ensiavusta ja sairauden vaikutuksesta arkielämään. Käy tutustumassa: Epilepsia (Lastentalo)

Aivotalon epilepsia osiosta löydät aikuispotilaille suunnattua tietoa mm. sairauden hoidosta ja vaikutuksesta arkielämään. Löydät sieltä myös tietoa vertaistuesta ja erilaisia itsehoitomateriaaleja. Käy tutustumassa: Epilepsia (Aivotalo)​​Edellinen sivu

 


magneettikuvaus; epilepsia; tutkimus; eeg; hoito; video-eeg; uni-eeg

Päivitetty  15.7.2019