Hoitotarvikejakelu

On kuntakohtaista, maksavatko haavanhoitotuotteet asiakkaalle. Hoitotarvikkeita koskevia ohjeita tulee kuitenkin soveltaa saman kunnan alueella yhtenäisesti, eli oikeus hoitotarvikkeisiin ei saa vaihdella kunnan terveyskeskuksesta toiseen.

Haavapotilas saa maksuttomia hoitotarvikkeita lähtökohtaisesti hoitavan lääkärin ja hoitajan tai molempien lähetteellä kunnan ohjeistuksen mukaan. Etsi ohjeistusta oman kuntasi sivuilla hakusanoilla ”omahoitotarvikejakelu” tai ”maksuttomat hoitotarvikkeet”.​

Edellytyksenä maksuttomuudelle voi kunnassa olla kotihoidon asiakkuus tai haavojen kroonistuminen. Kunta perii kotihoidon haavanhoitokäynneistä asiakasmaksulain mukaiset maksut, jotka määräytyvät maksukykysi ja perheesi koon mukaan. Katso kotihoidon asiakasmaksujen tarkat tiedot oman kuntasi internetsivuilta.

Maksukykyä määriteltäessä otetaan huomioon sinun ja yhteistaloudessa elävän puolisosi tulot sekä kotihoitokäyntien määrä. Toisaalta voit myös käydä hoidattamassa haavoja terveysasemallasi.

Jos kuntasi ei kustanna muun muassa kalliita haavanhoitotuotteita, voit hakea ja tietyin edellytyksin saada toimeentulotukea tai vammaisetuuksia.

Lisätietoa:

Kuntaliitto


Seuraava sivu

 


 

Päivitetty  12.2.2019