Ammattilaisten ohjaus

Haavanhoidossa on tärkeää seurata annettua ohjausta. Kotona tapahtuva haavanhoito edellyttää omahoitoon sitoutumista ja hoitotarvikkeiden säilyttämistä ohjeiden mukaan.

Tietysti suihkutusmahdollisuus ja kodin puhtauskin voivat vaikuttaa haavan paranemiseen. Siivousasiat, kodin raivausasiat sekä myös asunnottomuus ovat ensi sijassa paikallistason sosiaalitoimen kysymyksiä, joissa ollaan yhteydessä oman alueen lähellä oleviin toimijoihin. Ensisijaisesti lähetteen kirjoittaja ja paikallisen tason toimivat laittavat vireille näihin asioihin liittyviä puutteita asiakasta kunnioittaen.

Voit arkailematta pyytää taloudellisissa asioissa oman hoitopisteesi ammattilaisten ohjausta. Voit myös pyytää häneltä apua, kun haluat ottaa yhteyden alueesi sosiaaliohjaajaan tai sen sairaalan sosiaalityöntekijään, missä olet hoidettavana.

Osastohoidossa ollessasi voit pyytää sairaalan sosiaalityöntekijää antamaan tietoa, ohjaamaan ja auttamaan hakemusten täyttämisessä. Osastohoidon jälkeen sinun tulisi ottaa yhteys oman tukisairaalasi tai oman alueesi sosiaaliohjaajaan tai sosiaalityöntekijään. Hän voi tulla kotiin arvioimaan, ohjaamaan ja auttamaan sinua jatkohakemusten ja mahdollisten maksusitoumusten tekemisessä.

Halutessasi voit antaa luvan sinua hoitavalle yksikön olla yhteydessä muihin hoitoosi osallistuviin tahoihin. Näin asiat voivat edetä joutuisammin ja voidaan välttää päällekkäistä työtä.


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


 

Päivitetty  24.1.2019