VSSHP

Haavapotilaat tulevat Turun yliopistolliseen keskussairaalaan erikoisalakohtaisesti suunnatulla lähetteellä.


Haavapotilaita hoidetaan ihotautien, endokrinologian (sisätaudit), ortopedian, verisuonikirurgian, yleiskirurgian ja plastiikkakirurgian erikoisaloilla. Jokaisessa yksikössä potilaille on tarjolla erikoislääkäripoliklinikan tutkimuksen lisäksi hoitajavastaanotto. Erikoisalojen välinen konsultointi tapahtuu sisäisillä lähetteillä, jonne potilas kutsutaan erikseen.

Moniammatillista arviointia tehdään diabeettisessa jalkatyöryhmässä, johon kuuluu endokrinologi, plastiikkakirurgi, jalkaortopedi, verisuonikirurgi, jalkaterapeutti, kipsimestari sekä apuvälineyksikön edustaja.

 Plastiikka- ja yleiskirurgian poliklinikan yhteydessä toimii haavapoliklinikka, jossa koulutetun haavanhoitajan lisäksi on mahdollisuus fysioterapeutin, toimintaterapeutin ja kipsimestarin palveluihin samalla käynnillä.

Hoitojakson ensimmäisellä käynnillä lääkäri arvioi potilaan tutkimus- ja hoitotarpeen. Haavapoliklinikka vastaa myös sekä sisäisestä että ulkoisesta, jatkuvasta haavakoulutuksesta ja konsultoinnista. Ulkoinen konsultointi tapahtuu joko puhelimitse tai videoyhteyden kautta.

 

Päivitetty  8.2.2019