Ajankohtainen

Haavanhoidon tärkeät tiedot yhdestä paikasta

Julkaistu 29.1.2019 13.05

Haavatalo on ensimmäinen virtuaalinen haavapotilaille suunnattu laajempi kokonaisuus, missä on pyritty kattavasti esittämään tietoa eri haavatyypeistä, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta.

haavanhoitoa.jpg

Krooniset haavat kuten painehaavat, diabetesperäiset haavat ja laskimovajaatoiminnan aiheuttamat haavat tuottavat potilaille pitkäaikaista kärsimystä. Haavatalo tukee potilaiden, heidän läheistensä sekä ammattilaisten välistä yhteistyötä ja auttaa potilaita haavojen omahoidossa.  Sivuilta löytyy tietoa myös haavapotilaan vertaistuesta ja sosiaaliturvasta.

Esimerkiksi diabetekseen liittyvä valtimokovettumatauti heikentää verenkiertoa ja hermovaurio vaimentaa tuntoaistin. Tämän vuoksi jalkoihin syntyy herkästi haavoja ja ihorikko saattaa suurentua vaikeahoitoiseksi haavaksi. Haavatalon hoito-ohjeet auttavat siis myös diabeetikkoja.

-Potilaan omahoito-osuus on laaja, ja sen tarkoituksena on voimaannuttaa potilasta elämäntapamuutoksiin, toteaa erikoislääkäri Kirsi Isoherranen HUS Haavakeskuksesta.

Haavatalo tarjoaa kaikille tietoa erilaisista akuuteista ja kroonisista haavoista.

Verkkopalvelu on rakennettu kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteistyönä. Lisäksi yhteistyökumppaneita ovat mm. Diabetesliitto ja Suomen haavanhoitoyhdistys ry sekä Savonian ammattikorkeakoulu.

Ammattilaisille on oma kroonisten haavojen hoidon opas TerveyskyläPRO-palvelussa.