Behandling och forskning

Här har vi samlat informationsvideor om diagnostisering och behandling av sällsynta hudsjukdomar.

Extrakorporeal fototerapi, ECP-behandling

ECP-behandling används vid behandling av vissa cancersjukdomar som har samband med immunsystemet och bindvävssjukdomar. Videon visar bl.a. hur denna fotoferesbehandling ges och vilka hinder som finns för detta.

 
 

Diagnostik och behandling av epidermolysis bullosa

Epidermolysis bullosa är en samling sjukdomar, där även en liten skada gör att det yttersta hudlagret lossnar. Just skydd mot skador är viktigt för dessa patienter. Om detta och annat som gäller sjukdomen berättar denna video i ord och bild.

 
 

Diagnostik och behandling av hydlymfom

Hudlymfom är sällsynta, elakartade hudtumörer. Videon berättar bl.a. om sjukdomens undergrupper, undersökningar i samband med diagnostisering och behandling.

 
 

Diagnostik och behandling av mastocytos

Mastocytos diagnostiseras oftast av hudläkare. Denna video berättar om hur diagnosen säkerställs, hur den behandlas och vad patienten ska tänka på osv.

 
 

Diagnostik och behandling av iktyos

Iktyoser förekommer i olika svårighetsgrader. Om dessa ärftliga hudsjukdomar och deras diagnostisering berättar videon i ord och bild.

 
 

Vårdkedja för ärftlig hudsjukdom

Vissa sällsynta hudsjukdomar är ärftliga. I videon berättar docent Katariina Hannula-Joppe vid HUS klinik för hudsjukdomar om vad som händer när man misstänker en ärftlig hudsjukdom.

 
 

Föregående sida

Uppdaterad  25.3.2019

Kyllä