Genetiikan palvelut Tays-alueella

Perinnöllisyyslääkärimme toimivat Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa sijaitsevalla perinnöllisyyspoliklinikalla.

Perinnöllisyyspoliklinikalla (PPE) toimii perinnöllisyyslääkäreiden lisäksi perinnöllisyysneuvontaa antava asiantuntijahoitaja sekä perinnöllisyyshoitajia. Yksikössä tehdään harvinaissairaiden potilaiden diagnostisia geneettisiä tutkimuksia, selvitetään suvussa toistuvien sairauksien mahdollista geneettistä taustaa ja annetaan perinnöllisyysneuvontaa. Yksikössä järjestetään myös sukuselvityksiä silloin, kun suvussa todetun geenivirheen selvittäminen on aiheellista.

Tavallisia syitä päätyä perinnöllisyyslääkärin vastaanotolle ovat epäily suvussa esiintyvästä syöpäalttiudesta, epäily perinnöllisestä sairaudesta tai jokin synnynnäinen rakennepoikkeavuus, oireyhtymä tai epäily oireyhtymästä. Myös odottavat äidit, joilla sikiötutkimuksen tulos on poikkeava, ja raskautta suunnittelevat pariskunnat, joiden suvussa epäillään tai tiedetään olevan perinnöllinen sairaus, ohjataan perinnöllisyyslääkärin vastaanotolle.

Sähköisen asioinnin palvelu OmaTays

OmaTays on sähköinen asiointitapa potilaan ja Taysin välillä. OmaTaysissa näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

Päivitetty  27.4.2022

Kyllä