Ajankohtainen

Yliopistosairaaloiden ja potilasjärjestöjen järjestämiä koulutustilaisuuksia

Julkaistu 21.8.2019 12.00

Eri potilasjärjestöt ja sairaalat järjestävät syksyn aikana yhdessä ja erikseen harvinaissairauksiin liittyviä tapahtumia ja seminaareja. Osallistu, opi uutta ja verkostoidu samalla!

​​​​​​​​Potilasjärjestöt toimivat potilaiden ja heidän omaisten edustajina. Sairaalat tekevät yhä enemmän ja moni​tahoisempaa yhteistyötä niiden kanssa.​ Perinteinen sairaaloiden ja potilasjärjestöjen yhteistyömuoto on erilaiset koulutuspäivät.

Tässä kerrottuihin tapahtumiin ja koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet – niin terveydenhoidon ammattilaiset kuin he, joita aihe koskettaa henkilökohtaisesti. Osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla potilasjärjestön jäsen. Sen sijaan tilaisuuksiin tulee edeltävästi ilmoittautua. Kunkin tilaisuuden esitteestä löytyy lisätietoa mm. ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeet.​


​Informaatiotilaisuus

Taysin harvinaissairauksien yksikkö järjestää 27.8.2019 informaatiotilaisuuden harvinaissairaille, heidän läheisilleen sekä ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu pikaisesti! Ei osallistumismaksua.

Informaatiotilaisuus harvinaissairaille,Tays.pdf

Albinismipäivät ​​

Albinismipäivät 14-15.9.2019, Nuuksion hotellissa Kirkkonummen ja Espoon rajalla. 5 vuotta toiminnassa ollut Suomen albinismiyhdistys ry järjestää ensimmäiset koulutuspäivät Suomessa. Voit osallistua molempiin päiviin tai vain toiseen. Mukaan voi lähteä perheen voimin, sillä lapsille on ohjattua tekemistä, jotta aikuiset voivat keskittyä asiaohjelmaan.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Albinismiyhdistyksen nettisivuilta​


Harvinaiset haasteet

Harvinaiset haasteet -seminaari järjestetään torstaina 10.10.2019 yhteistyössä Invalidiliiton Harvinaiset-yksikön, Turun AMK:n ja TYKSin kanssa. Seminaari on erityisesti tarkoitettu VSSHP:n alueella työskenteleville terveys-, kasvatus- ja kuntoutusalan ammattihenkilöille, jotka kohtaavat työssään harvinaista sairautta sairastavia henkilöitä ja heidän perheitään. Seminaariin voi osallistua myös etäyhteydellä.