Ajankohtainen

Vertaistukijakoulutusta harvinaisille nuorille aikuisille

Julkaistu 24.9.2018 8.00

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö järjestää vertaistukihenkilön peruskoulutuksen nuorille aikuisille (n. 18-30 -vuotiaat), joilla on harvinainen sairaus tai vamma.

​​​​​Vertaisen tuki on tärkeää ja arvokasta. Vertaistukija ymmärtää sairauteen, sen tutkimiseen ja hoitoon liittyviä kokemuksia ja tuntemuksia. Hän kuuntelee  ja rohkaisee sairauteen sopeutumisessa, ei niinkään anna ohjeita​. Vertaiselta voi saada​ käytännön vinkkejä arkeen ja tiedon etsintään. Vertaistukitoiminta on vertaistukijalle itselleenkin antoisaa.  Vertaisena toimiminen ei välttämättä edellytä samaa diagnoosia.

Kiinnostaako sinua vertaistukitoiminta? Oletko miettinyt vertaistukijaksi ryhtymistä? Jos olet 18 vuotta täyttänyt harvinaista sairautta sairastava nuori, ennätät vielä ilmoittautua Invalidiliiton koulutukseen, joka mahdollistaa vertaistukijana toimimisen. Koulutukseen osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla liiton jäsen.

Viikonlopun mittainen koulutus tarjoaa perustietoa Invalidiliiton vertaistukijana toimisesta. Koulutuksessa käydään läpi Invalidiliiton vertaistukitoiminnan periaatteet. Se antaa eväitä ja käytännönohjeita vertaistukijana toimimiseen sekä miten selvitä haastavista tilanteista ja huolehtia omasta jaksamisesta tukijana. 

​Koulutus pidetään Sokos Hotel Torni - hotellissa Tampereella. Se on osallistujille maksuton. Osallistujille korvataan täysihoito eli majoitus, ruokailut ja ohjelma. Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella, jonne linkin löydät Invalidiliiton nettisivuilta.​ Viimeinen hakupäivä on maanantaina 8.10.2018. ​

Lisätietoa koulutuksesta löydät oheisesta esitteestä Mainos koulutuksesta 26.-28.10.2018.pdf