Ajankohtainen

Tietoa harvinaisista sairauksista

Julkaistu 1.11.2017 12.20

Tautiryhmät -osiossa on julkaistu kaksi uutta sairausryhmää: harvinaiset neurologiset sairaudet ja lihas-hermosairaudet.

​EU:n harvinaisten sairauksien asiantuntijaryhmä (EUCERD) jakaa harvinaissairaudet 21 tautiryhmään. Tavoitteena on rakentaa kullekin tautiryhmälle eurooppalainen osaamisverkosto. 

Tautiryhmät -osioon suomalaiset tautiryhmien asiantuntijat koostavat kuvauksia oman erikoisalansa harvinaisista sairauksista sekä niiden hoidosta ja tutkimuksista.

Neurologisten sairauksien tautiryhmässä keskitytään tällä hetkellä harvinaisiin epilepsioihin sekä vaikeiden epilepsioiden harvinaisiin, vaativiin hoitomuotoihin ja neuroimmunologisiin sairauksiin. Löydät osiosta muun muassa näiden sairauksien kuvausten lisäksi tietoa aikuisten ja lasten tutkimuksista.

Lihas-hermosairauksien tautiryhmästä löydät n. 30 sairauden suomenkieliset kuvaukset ja tietoa niiden hoidosta. Lihas-hermosairauksiin eli neuromuskulaaritauteihin kuuluu ryhmä erilaisia sairauksia, jotka vaikuttavat ääreishermojen, hermo-lihasliitoksen tai lihasten toimintaan. Osiosta löydät myös näiden sairauksien hoitoon liittyen tietoutta mm. fysioterapiasta ja kuntoutuksesta.

Käy tutustumassa myös sivuston muihin osioihin

Sivuston muitakin osioita päivitetään. Nyt löydät esimerkiksi Itsehoito -osiosta aiempaa enemmän läheiselle tarkoitettua tukitietoutta ja Vertaistuki -osiosta pääset hakukoneeseen, joka auttaa potilasjärjestön ja vertaistuen löytämisessä.