Ajankohtainen

Miten pärjätä kivun kanssa?

Julkaistu 11.10.2016 0.00

Terveyskylään juuri avattu Kivunhallintatalo tarjoaa tietoa kivusta ja sen hoidosta. Myös uusi Kuntoutumistalo auttaa harvinaissairaita edistämään omaa hyvinvointiaan.

4292237-lady-on-a-yoga-classes.jpg

Kivunhallintatalo tarjoaa luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa erilaisista kivuista ja niiden hoidosta. Palvelun työkalut ja neuvot auttavat potilasta ymmärtämään omaa kiputilaansa ja kehittämään omaa kivunhallintaansa. Potilashaastattelut tarjoavat mahdollisuuden kuulla muiden kivusta kärsineiden potilaiden kokemuksia. Kivunhallintataloon suunnitellaan myös verkkovalmennusta kipupotilaille.

- Kivunhallintatalon tiedon avulla myös kivusta kärsivän potilaan läheiset voivat paremmin ymmärtää potilaan kipukokemusta ja kivun usein laaja-alaisia vaikutuksia potilaan ja hänen lähiympäristönsä elämään, kertoo ylilääkäri Katri Hamunen.

Kuntoutumistalon tavoitteena on tehdä kuntoutumisajasta aktiivista. Kuntoutumistalon virtuaalipalvelut tukevat potilaan omaehtoista kuntoutumista ja palvelujen avulla myös hoitoon pääsyn odotusajan voi käyttää aktiivisesti hyödyksi. Kuntoutumistalon sisältö rakentuu pääasiassa vuoden 2017 aikana.

- Kuntoutumistalon palvelut on tarkoitettu kaikille kansalaisille, jotka käyttävät terveydenhuollon palveluja. Talosta löytyy tietoa ja ohjeita oman kuntoutumisen edistämiseksi. Talon sisältö tulee koostumaan mm. videoista, kuvista, teksteistä ja myöhemmin myös oirenavigaattoreista ja digitaalisista hoitopoluista, kertoo ylilääkäri ja kuntoutuksen linjajohtaja Harri Hämäläinen.