Ajankohtainen

Huoltajat näkevät Omakannasta myös lasten tiedot

Julkaistu 4.11.2016 14.35

Omakannasta löytyy hoitoon liittyvät kirjaukset, laboratorio- ja röntgentutkimukset ja sähköiset reseptit. Nyt huoltaja näkee myös alle 10-vuotiaan huollettavan tiedot.

Kela julkaisi 27.10.2016 tiedotteen:

Omakannan paljon toivottu ominaisuus on otettu käyttöön: huoltajat näkevät lastensa terveystiedot Omakannasta. Aluksi näytetään alle 10-vuotiaiden lasten tiedot.

Uusi toiminnallisuus on avattu tänään. Nyt huoltaja näkee Omakannasta alle 10-vuotiaan lapsen tiedot. Edellytyksenä on, että aikuinen on lapsen huoltaja ja että lapsen terveystiedot on tallennettu Kanta-palveluihin.

Huoltaja näkee lapsen terveystiedot ja sähköiset reseptit ja voi pyytää niiden uusimista. Lisäksi hän voi kuitata Potilastiedon arkistoa koskevan informaation saaduksi sekä antaa suostumuksen lapsen puolesta.

Omakannasta näkee lapsen terveystiedot, jotka on tallennettu Kanta-palveluihin 1.8.2016 lähtien.

Alaikäisetkin pääsevät Omakantaan

Myös alaikäiset pääsevät Omakantaan. Palvelun käyttäminen vaatii suomalaisen henkilötunnuksen ja tunnistautumisvälineiksi pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin.

Palvelussa hän voi katsella sähköisiä reseptejä ja terveystietoja, jotka on tallennettu Kanta-palveluihin 1.8.2016 alkaen, ja pyytää reseptin uusimista.
Hän ei kuitenkaan voi kuitata Potilastiedon arkiston informaatiota saaduksi, antaa suostumusta, asettaa kieltoja eikä antaa elinluovutus- tai hoitotahtoa.

Lisätietoja:

Tarkempaa tieto muutoksesta on koottu seuraaville sivuille:

 

Kela, Kanta-palvelut, viestinnän asiantuntija Pirjo Ikävalko, puh. 040 687 9964
etunimi.sukunimi@kela.fi