Ajankohtainen

Harvinaissairaille infotilaisuus Taysissa

Julkaistu 20.12.2017 11.00

Taysin harvinaissairauksien yksikkö järjesti 4.12.2017 infotilaisuuden harvinaissairaille. Tilaisuudessa kerrottiin mitä Taysilla on tarjota harvinaissairaille ja millaisia sairaalan rakenteilla olevat uudet tilat tulevat olemaan.

Taysin asiantuntijoita oli kertomassa työyksiköidensä toiminnasta ja siitä, miten heidän yksikkönsä on tekemisissä harvinaissairaiden kanssa. 

Asiantuntijoina paikalla olivat harvinaissairauksien yksiköstä Pasi Nevalainen, perinnöllisyyspoliklinikalta Marika Mäkinen, kuntoutusyksiköstä Virpi Heikkinen, asiakaspalvelukeskuksesta Anne Vesaranta ja sosiaalityöntekijä Pirjo Auvinen.

Kolmannen sektorin toiminnasta olivat kertomassa Pia Henttonen Harvinaiset-verkostosta, Katri Asikainen Harso ry:stä sekä Arja Kaasalainen ja Ulla Parisaari Norio-keskuksesta.

Mielenkiintoista oli nähdä virtuaalikuvia uudesta sairaalasta ja samalla kuulla, mitä kaikkea uutta sairaalaan on tulossa. Suunnitelmissa kävi hyvin selvästi esiin se, että nyt on ajateltu asioita aiempaa enemmän potilaslähtöisesti.

Tilaisuus oli tarkoitettu harvinaissairaille, heidän omaisilleen, avustajilleen sekä hoitohenkilökunnalle. Osallistujia tilaisuudessa oli noin 40.