Ajankohtainen

Harvinaiset neurologiset sairaudet koulutuspäivä

Julkaistu 8.11.2017 16.00

KYSin Harvinaissairauksien yksikkö järjesti  27.10.2017 alueellisen koulutuspäivän. Päivän teemana oli neurologiset ja lasten neurologiset sairaudet. Ajankohtaista tietoa  kuultiin myös geeniutkimuksista neurologisten sairauksien diagnosoinnissa.

Terveydenhuollon ammattilaisille suunnatun koulutuspäivän teemana oli neurologia. Neurologiset sairaudet ovat suuri ryhmä harvinaissairauksien tautikirjossa ja lähes 90 ammattilaista kokoontui aiheen äärelle.

Lastenneurologit Tuija Löppönen ja Jarkko Kirjavainen luennoivat kehitysviiveen selvittelystä . Mitokondriotautien geenidiagnostiikasta ja hoitomahdollisuuksista kuultiin dosentti Pirjo Isohannin esitys ja lihastautien geenidiagnostiikasta luennoi neurologian erikoislääkäri Manu Jokela. Neurologian erikoislääkäri Matti Karvonen ja kokemuspuhuja Ulla Auvinen kertoivat yhdessä oman kokemuksensa hyvän hoitosuhteen merkityksestä . Päivässä kuultiin professori Reetta Kälviäisen luento harvinaisista epilepsioista. Perinnöllisyyslääkäri Hannele Koillinen luennoi siitä, milloin tarvitaan geenitutkimusta.

Paikalla olivat Harvinaisverkoston ja Harson edustajat sekä Norio-keskus, Lihastautiliitto ja Epilepsialiitto. Järjestöjen näyttelypaikoilla käytiin vilkasta keskustelua harvinaissairauksien tunnetuksi tekemisestä.

Tutustumiskierroksen Virtuaalisairaalan Harvinaissairauksien ja Vertaistaloon esitteli sairaanhoitaja Ritva-Liisa Väätäinen.