Ajankohtainen

Erityistä tukea tarvitseville lapsille liikuntaharrastus

Julkaistu 9.4.2018 10.45

Valtti-ohjelma auttaa lapsia ja nuoria löytämään sopivan liikuntaharrastuksen. Haku vuoden 2018 Valtti-ohjelmaan on auki vielä huhtikuun ajan.


Valtti-ohjelmaan voivat hakea mukaan 6–23-vuotiaat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret, jotka eivät vielä ole löytäneet sopivaa liikuntaharrastusta. Ohjelmassa henkilökohtainen ohjaaja eli Valtti toimii harrastuksen pariin saattajana erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle. Liikuntakokeilut toteutetaan pääasiassa syksyllä 2018. Tavoitteena on löytää liikunnallinen harrastus.

Perhe voi itse määrittää, onko lapsi erityisen tuen tarpeessa. Lähtökohtaisesti ohjelma on kuitenkin suunnattu lapsille ja nuorille, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus, joka vaikeuttaa harrastuksen löytymistä ja harrastusryhmään osallistumista.

Perheet vastaavat itse ohjattavan liikuntakokeilujen kuluista, avustajasta ja matkoista harrastus­paikalle. Valtit ovat liikunta-, kasvatus-, terveydenhuolto- tai sosiaalialan opiskelijoita. Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta (VAU) vastaa Valttien kuluista. Valtti toimii ohjattavansa liikuntakaverina, ohjaajana, tukihenkilönä ja konsulttina.

Haku vuoden 2018 Valtti-ohjelmaan on auki 1.3.–30.4. Hakulomakkeen oman Valtin haluaville lapsille ja nuorille pääset täyttämään oheisista linkeistä. 

Suomeksi: https://www.webropolsurveys.com/S/15A9583A560C0E0E.par

På svenska: https://www.webropolsurveys.com/S/A67332F4CFFDCD37.par