Seurantakäyntien suunnittelu

​​​​​​​​

Diabetesta sairastavan seurantakäynnit oman lääkärin, hoitajan tai hoitotiimin muiden ammattilaisten luona tai muu yhteydenpito suunnitellaan yksilöllisesti. Tapaamiset eri diabetesasiantuntijoiden kanssa, hoito ja sen seuranta, tarpeenmukaiset hoitotarvikkeet, tutkimukset ja seurantakäynnit sovitaan yhdessä ja kirjataan omaan hoitosuunnitelmaan. Alkuvaiheessa, hoidon tehostamisessa tai hoitomuodon muuttuessa ohjauskäyntejä ja hoidon arviokäyntejä tarvitaan tiheämmin. Kun hoitotavoitteet on saavutettu, voidaan tapaamisia harventaa ja olla tarpeen mukaan myös etäyhteydessä.

Ellei hoitotavoitteita ole vielä saavutettu tai henkilöllä on elämäntilanteeseen, psykoso​siaalisiin voimavaroihin, hoidon toteuttamiseen tai hoidossa jaksamiseen liittyviä haasteita, tarvitaan tapaamisia tiheämmin.​

Vuosikäynnillä selvitetään omahoidon toteutumisen, sokeritasapainon ja verenpaineen lisäksi diabeteksen lisäsairauksien ja valtimosairauksien riskitekijät ja mahdolliset oireet ja löydökset. Lisäksi voidaan pohtia ja ratkoa yhdessä diabeteksen ja sen hoidon tuomia haasteita ja hoidossa jaksamista.

Muualla Diabetestalossa

Lue lisää Yhteinen hoitosuunnitelmaSeuraava sivu

​ 

 

Päivitetty  3.12.2018