Tietoa

Diabetes on ryhmä aineenvaihduntasairauksia, joissa verensokeri on normaalia korkeampi. Täältä näet mitkä ovat diabeteksen tavalliset oireet ja miten diabetes todetaan.

Lue lisää...

DIABETEKSEN TOTEAMINEN

Lue tästä eri diabetestyypeistä ja niiden hoidosta.

Lue lisää...

MILLAINEN SAIRAUS DIABETES ON?

Lapset ja nuoret sairastavat valtaosin tyypin 1 diabetesta. Täältä löydät lyhyesti tietoa lasten diabeteksen hoidosta. Lasten diabetesta käsitellään tarkemmin Lastentalossa.

Lue lisää...

LAPSEN JA NUOREN DIABETES

Raskausdiabetes on yleistynyt nopeasti. Ennestään diabetesta sairastavalla diabeteksen ja raskauden yhteensovittaminen sujuu yleensä hyvin, mutta vaatii suunnittelua.

Lue lisää...

DIABETES JA RASKAUS

Arjessa pärjäämisen lisäksi diabeteksen hoidon keskeinen tavoite on ehkäistä diabeteksen lisäsairauksia. Verensokerin lisäksi verenpaine ja veren rasvat pitäisi olla kunnossa.

Lue lisää...

DIABETEKSEEN LIITTYVIÄ MUITA SAIRAUKSIA

Liian matala verensokeri eli hypoglykemia tarkoittaa mittaustulosta alle 4 mmol/l. Insuliinisokki on liian matalan verensokerin aiheuttama tajunnan häiriö.

Lue lisää...

MATALA VERENSOKERI SEKÄ INSULIINISOKKI

Kenekään insuliinihoitoista diabetesta sairastavan verensokeri ei pysy jatkuvasti tavoitelukemissa. Korkealle verensokerille on lukuisia syitä. Insuliinipuutos johtaa hoitamattomana happomyrkytykseen.

Lue lisää...

KORKEA VERENSOKERI JA HAPPOMYRKYTYS

Diabeteksen seuranta tarkoittaa verensokerin ja usein myös verenpaineen omaseurantaa sekä hoitopaikan säännöllisiä seurantakäyntejä erilaisine tutkimuksineen.

Lue lisää...

DIABETEKSEN SEURANTA

Diabeteksen hoitaminen vaihtelevissa arjen tilanteissa ja erityistilanteissa vaatii opettelua ja voi joksus olla haastellistakin.

Lue lisää...

TIETOA vaihteleviin tilanteisiin

Päivitetty  20.9.2019