Muut erikoisalat

​​​​​​​​​

Silmäsairaudet

TYKS Silmätautien poliklinikka tarjoaa silmäsairauksien erityisosaamista silmätautien diagnosoinnista niiden hoitoon ja kuntoutukseen. Hoitoon pääsemiseksi tarvitaan lääkärin lähete. Erikoissairaanhoitoon tehdään lähete, kun silmän tarkan näkemisen alueella (ma​kula-alueella) on vähäisiä muutoksia, kun taustaretinopatia (verkkokalvosairaus, jolle on ominaista hiussuonten pullistumat) etenee lievästä vaikeampaan muotoon tai kun näkö heikentyy äkillisesti diabetesta sairastavalla henkilöllä.

Lue lisää:

Silmätautien poliklinikka

Sydän- ja verisuonisairaudet

Jos lääkäri epäilee diabeetikolla sydänperäistä sairautta, potilaalle voidaan tehdä lähete erikoissairaanhoitoon TYKS Sydänkeskukseen.

Lue lisää:

Sydänkeskus

Munuaissairaudet

Diabeetikolle suositellaan lähetettä erikoissairaanhoitoon munuaissairauksien erikoislääkärin (nefrologin) arvioon, jos tehostetusta hoidosta huolimatta nefropatia etenee.

Jos nefrologin arvion mukaan etenevää munuaisten vajaatoimintaa sairastava diabeetikko tarvitsee erikoissairaanhoitotasoista hoitoa ja seurantaa, hänen hoitonsa jatkuu TYKS Munuaispoliklinikalla.

Dialyysihoitoa tarvitsevien diabeetikoiden hoito on keskitetty TYKS ​Munuaiskeskukseen.

Lue lisää:

Munuaiskeskus

Neurologia

Diabeetikko voi tarvittaessa saada lähetteen TYKS Neurologian poliklinikalle esimerkiksi neuropaattisen kivun selvittelyä varten.

Lue lisää:

Neurologian poliklinikka

Naistenklinikka

Raskautta suunnitteleva tyypin 1 diabeetikko, jonka hoitotasapaino ei ole toivotulla tasolla (eli B-GHbA1c on yli 53 mmol/ mol), voidaan lähettää TYKS Sisätautien poliklinikalle diabeteksen tasapainotusta varten.

Raskaana olevat tyypin 1 diabeetikot ja tietyin perustein myös raskausdiabetesta sairastavat hoidetaan TYKS Äitiyspoliklinikka yhteistyössä diabeteksen hoitoon perehtyneen lääkärin kanssa.

Lue Lisää:

Äitiyspoliklinikka

Kipupoliklinikka

Diabeetikko voidaan lähettää TYKS Kipuklinikalle tavanomaiselle hoidolle reagoimattoman neuropaattisen kivun tai muun yksilöllisen syyn vuoksi.

Lue lisää:

Kipuklinikka


Edellinen sivuSeuraa​va sivu

 


​​
 

Päivitetty  7.11.2018