Kirjaamisessa on tärkeää, että eri päivinä samaan aikaan mitatut tulokset on kirjattu allekkain, jotta niitä voidaan vertailla. Vihkoon ei tarvitse laittaa tarkkoja kellonaikoja mittauksista, oleellisempaa on onko mittaus tehty ennen vai jälkeen syömisen. Vihkossa on yleensä valmiiksi painettu taulukko päivän eri aterioille (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).
Jos käytössä on insuliini, on lisäksi tärkeä kirjata pistetyt insuliiniannokset ja syödyt hiilihydraattimäärät. Myös poikkeavat tapahtumat kuten esim. liikunta, matalan verensokerin oireet tai sairaana olo on hyödyllistä merkata vihkoon.
Ihmisen muisti on rajallinen, muutama vuorokausi sitten tapahtuneita asioita voi olla vaikea muistaa jälkikäteen. Verensokerimittarin muistia voi hyödyntää, jos tulosta ei heti kirjaa ylös.
Tulosten selaaminen muistista vastaanotolla ei anna riittävää käsitystä hoidosta. Siksi tulokset on hyvä näkyä omaseurantavihkossa tai tarkastella koottuna tulosteena tai näytöllä.
Verensokerimittarin tuloksista saadaan monipuolisempaa ja hyödyllisempää tietoa kun niitä tarkastellaan hyödyntäen erilaisia ohjelmistoja tietokoneen tai älypuhelimen näytöllä.