Sydänterveellinen syöminen

​​​​ Diabetesta sairastavalla on muita suurempi vaara sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. Omilla valinnoillaan voi vaikuttaa aterioiden sydänterveellisyyteen. Sydänterveyden kannalta pehmeää rasvaa suosivat valinnat, täysjyvävilja, juurekset, vihannekset, marjat ja hedelmät kuidun lähteinä sekä vähäsuolaisuus ovat keskeisiä. Sydänmerkki auttaa valitsemaan sydänterveellisiä valmisteita kussakin tuoteryhmässä.



pic Ateriarytmi

Säännöllinen ateriarytmi on terveellisen ruokavalion perusta, lue lisää

pic Rasvan laatu

Rasvasta suurimman osan tulisi olla pehmeää rasvaa, lue lisää

pic ​Suola

Sopiva suolan saanti on korkeintaan 1 teelusikallinen päivässä, lue lisää

pic Kuidut

Kuidun riittävällä saannilla on paljon hyviä terveysvaikutuksia, lue lisää


Tutustu Terveyttä ruoasta - ravitsemussuositukseen