Jotta voitaisiin vähentää imeytymisestä johtuvat verensokerin vaihtelut, insuliinin pistospaikat ja insuliinipumpun kanyylipaikat tarkistetaan säännöllisesti vastaanotoilla. Tunnustelemalla pistospaikkoja löydetään kovettumat, joita ei silmin havaita. Pistospaikkojen kuntoa voi seurata myös itse ja huolehtia ettei kovettumia pääse syntymään. Tärkeintä on pistospaikojen kierrättäminen ja neulan vaihtaminen joka pistolle.
Jo syntynyt kovettuma ja paksuuntunut kohta jätetään pistoksilta kokonaan rauhaan useamman kuukauden ajan, jopa vuosia.

Vatsan alueelle pistetään laajasti, mutta kuitenkin niin, että navan ympärille jätetään kahden sormen leveyden verran aluetta, jolle ei pistetä insuliinia. Insuliinin imeytyminen eri pistoskohdista vaihtelee. Yleensä nopeampi vaikutus tulee vatsan alueelta, joten pikavaikutteinen insuliini pistetään usein vatsan alueelle. Pitkävaikutteinen insuliini pistetään reisien, pakaroiden tai vatsan alueelle.
Pistoskohdan lämpö ja verenkierto vaikuttavat imeytymiseen. Niinpä saunominen, liikunta tai ihon hierominen nopeuttavat imeytymistä. Insuliinin imeytymiseen ja vaikutukseen pistospaikoilla ja niiden kunnolla on suuri merkitys, ja tästä syystä pistospaikat tarkistetaan säännöllisesti.