Hiilihydraattilähteiden tunnistaminen

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​Missä ruoka-aineissa on hiilihydraatteja? Mitä ruoka-aineita ei tarvitse ottaa huomioon aterian hiilihydraattimäärää arvioitaessa? Seuraavan videon ja taulukon avulla perehdytään asiaan tarkemmin.

​​​Hiilihydraattien arvioinnissa

Otetaan huomioonEi tarvitse huomioida
​Hedelmät ja marjat, hedelmä- ja marjatäysmehut​Kasvikset *
​Leivät, puurot, murot, myslit, leivonnaiset ym.​Rasvat, pähkinät, siemenet *
Peruna, pasta, riisi ja muut suurimot​​Liha, kala, siipikarja, kananmuna sellaisenaan *
​Nestemäiset tai sokeroidut maitovalmisteetJuustot, täyslihaleikkeleet, makkarat *
​Sokeri, hunaja, makeiset, suklaa, sokeroidut juomatSokeroimaton kahvi ja tee, makeuttamattomat kivennäisvedet, keinomakeutetut virvoitusjuomat ja mehut​


Alta löydät kuvat, jossa on esitetty ruoka-aineet, jotka sisältävät hiilihydraatteja sekä ne joissa ei ole merkittävästi hiilihydraatteja. 

​​​​​​​​​​​​​




Tulostettava materiaali​ Tampereen Diabetesyhdistys ry-sivustolta.


Edellinen sivuSeuraava sivu

 



 

Päivitetty  20.9.2019 13.29