Hiilihydraattilähteiden tunnistaminen

​​​​​​​​Missä ruoka-aineissa on hiilihydraatteja?

​​​​​Missä ruoka-aineissa on hiilihydraatteja? Mitä ruoka-aineita ei tarvitse ottaa huomioon aterian hiilihydraattimäärää arvioitaessa? Seuraavan videon ja taulukon avulla perehdytään asiaan tarkemmin.

​​

Hiilihydraattien arvioinnissa

Otetaan huomioonEi tarvitse huomioida
​Hedelmät ja marjat, hedelmä- ja marjatäysmehut​Kasvikset *
​Leivät, puurot, murot, myslit, leivonnaiset ym.​Rasvat, pähkinät, siemenet *
Peruna, pasta, riisi ja muut suurimot​​Liha, kala, siipikarja, kananmuna sellaisenaan *
​Nestemäiset tai sokeroidut maitovalmisteetJuustot, täyslihaleikkeleet, makkarat *
​Sokeri, hunaja, makeiset, suklaa, sokeroidut juomatSokeroimaton kahvi ja tee, makeuttamattomat kivennäisvedet, keinomakeutetut virvoitusjuomat ja mehut​

Näytä lisää alta löydät kuvat, joissa on esitetty ruoka-aineet, jotka sisältävät hiilihydraatteja ja joissa ei ole merkittäviä määriä hiilihydraatteja.

​​​​​​​​​​​​​

Kuvassa on esitetty ruoka-aineet, jotka sisältävät hiilihydraatteja, klikkaa kuva suuremmaksi.

Kuvassa on esitetty ruoka-aineet, jotka eivät sisällä merkittävästi hiilihydraatteja​, klikkaa kuva suuremmaksi.

Poikkeuksena hiilihydraattiarviointiin otetaan mukaan:

  • isommat annokset eli ≥ 1 dl annos pähkinöitä tai kypsiä linssejä tai papuja
  • viljavalmisteita sisältävät liha-, kala- ja siipikarjatuotteet esimerkiksi lihapyörykkä, kalapuikko, kananugetti, ryynimakkara​


Seuraava sivu

 ​

Katso lisää