Sisäänkirjautumisen pikaohjeet

Tältä sivulta löydät pikaohjeet Terveyskylän ammattilaisten osion sisäänkirjatumiseen. Huomaa, että HUSin työntekijät ja HUSin ulkopuoliset ammattilaiset kirjautuvat sisään eri tavoilla.

​HUSin työntekijän sisäänkirjautuminen

Jos olet HUSin työntekijä, valitse kirjautumisikkunasta kohde HUSin sisäinen käyttäjätili ja kirjaudu sisään käyttäen omaa HUS-tunnustasi.HUSin ulkopuolisen ammattilaisen sisäänkirjautuminen

Jos olet HUSin ulkopuolinen ammattilainen, valitse kirjautumisikkunasta joko kohde Pankkitunnukset tai Terveydenhuollon varmennekortti.

Huomaa kuitenkin, että jos kirjaudut ammattilaisten osioon ensimmäistä kertaa, tulee ensin rekisteröityä palvelun käyttäjäksi klikkaamalla kirjautumisikkunan alareunasta löytyvää Rekisteröidy tai hallitse tietojasi -linkkiä.


Rekisteröitymisen yhteydessä luot itsellesi asiakastilin, jota varten tarvitset joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Kun olet luonut itsellesi asiakastilin, voit liittää asiakastiliisi terveydenhuollon varmennekorttisi, jonka avulla tiliisi liitetään ns. yhteistyökumppanirooli. Yhteistyökumppanirooli on edellytyksenä ammattilaisten osion sisäänkirjautumiselle.

Jatkossa voit kirjautua ammattilaisten osioon joko käyttäen terveydenhuollon varmennekortiasi tai pankki-/mobiilitunnistettasi.