Ammattilaiset

Terveyskylän ammattilaisten työpöytä sisältää tietoa, työkaluja ja materiaaleja ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaisille. Sisään kirjautuaksesi tarvitset joko HUS-tunnuksen tai voimassa olevan terveydenhuollon varmennekortin.

​​

Terveyskylän ammattilaisille suunnattuja palveluita kehitetään edelleen. Jatkossa palvelua kutsutaan nimellä TerveyskyläPRO.

Ammattilaisten ​työpöydän työkaluja ja sisältöjä julkaistaan porrastetusti vuoden 2018 aikana. Palvelun visuaalinen ilme ja rakenne päivitetään.

Mikäli havaitset käytön aikana ongelmia, kerro meille asiasta sivun alareunan Anna palautetta -linkin kautta.

  • HUS-ammattilainen kirjautuu palveluun omalla HUS-sähköpostilla ja salasanalla. Siirry kirjautumissivulle ja valitse kirjautumistavaksi HUS:in sisäinen käyttäjätili.
  • HUSin ulkopuolisen ammattilaisen täytyy rekisteröityä ammattilaisten osion käyttäjäksi, jos palvelua käyttää ensimmäistä kertaa

Ennen kuin rekisteröidyt tarkista tietokoneesi tekniset vaatimukset. Rekisteröinnin jälkeen käyttäjätiliin pitää liittää terveydenhuollon varmennekortti. Käytössä on oltava voimassa oleva terveydenhuollon varmennekortti, kortinlukija ja kortinlukijaohjelmisto. Varmennekortin liittäminen onnistuu vain Internet Explorer tai Microsoft Edge selaimella. Explorerista tulee käyttää versiota 11. Varmennekortin liittämisen jälkeen ammattilaisten osioon voi kirjautua pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.


HUS:n ulkopuolisten ammattilaisten työpöydä pääsy tullaan uudistamaan ja ratkaisusta tehdään yksinkertaisempi. Aikataulusta tiedotetaan erikseen.

Katso pikaohjeet HUS:n ulkopuolisen ammattilaisen ensimmäistä käyttökertaa varten

  1. Valitse "Rekisteröidy käyttäjäksi" ja sen jälkeen "Rekisteröi kumppanikäyttäjä / ammattilaistili". Tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja hyväksy käyttöehdot. Käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen kysytään käyttäjätietoja. Syötä pakolliset kentät ja tallenna omat tiedot. Kirjaudu ulos ja tunnistaudu uudelleen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  2. Tunnistuksen jälkeen sinut ohjataan HUS-palveluiden käyttäjätilin etusivulle. Valitse "Muokkaa yhteystietojasi". Valitse sitten alaosasta "Liitä VRK-kortti ". Syötä varmennekortti kortinlukijaan ja kytke se tiliin valitsemalla "Jatka". Syötä varmennekortin PIN-koodi, jos ohjelma sitä kysyy. Palvelu ilmoittaa, kun VRK-kortti on kytketty onnistuneesti. Tämän jälkeen tililtä voi kirjautua ulos.

  3. Varmennekortin liittämisen jälkeen ammattilaisten osioon voi jatkossa kirjautua pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kirjaudu ammattilaisten osioon ja valitse kirjautumistavaksi "Henkilöasiakkaan kirjautuminen" tai "Terveydenhuollon varmennekortti". Terveydenhuollon varmennekortilla kirjautuessa kirjautuminen onnistuu vain selaimilla: Internet Explorer (versio 11) & Microsoft Edge.

PDF-ohjeet HUS:in ulkopuoliselle ammattilaiselle rekisteröitymiseen ja varmennekortin liittämiseen (PDF)

Katso ratkaisuja ongelmatilanteisiin täältä.