Om Allergi- och astmahuset

I Allergi- och astmahuset hittar du information om allergiska sjukdomar och astma. Informationen har tagits fram av yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvård. Allergiska sjukdomar och astma har blivit vanligare under de senaste åren. Totalt 6–9 procent av alla finländare har astma, och allergier observeras hos allt fler barn och unga.

För många människor är allergiska sjukdomar eller astma ett stående inslag i vardagen. Det finns information om dessa sjukdomar på olika håll på webben. Allergi- och astmahuset ger pålitlig information som tagits fram av professionella inom hälso- och sjukvården. Huset är öppet för alla oberoende av bostads- och behandlingsort. Syftet med tjänsten är att hjälpa personer som har allergier eller astma att klara sig i vardagen bland annat med hjälp av instruktioner för egenvård.

I Allergi- och astmahuset finns också länkar till andra webbplatser som ger nyttig information. Länkarna har kontrollerats av experter. Allergi- och astmahusets sidor utvecklas hela tiden och vi tar mycket gärna emot respons från användarna.

Uppdaterad  30.1.2018

Kyllä