Ajankohtainen

Uusi verkkokurssi perehdyttää ammattilaisen sisäilmaan liitettyyn oireiluun

Julkaistu 10.1.2022 13.00

Kurssilla opitaan, mitä tulee ottaa huomioon, kun potilaan oireilun syyksi epäillään sisäilmaa.

​​​TerveyskyläPRO-palvelussa on julkaistu verkkokurssi, joka kulkee nimellä Sisäilmaan liitetty oireilu aikuisilla - Miten tutkin, tuen ja hoidan? Kurssi on suunnattu erityisesti perusterveydenhuollon lääkäreille ja hoitajille, mutta se sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille.

Kurssista julkaistiin nyt ensimmäinen moduuli, jonka tavoitteena on lisätä tietämystä sisäilmaan liitetystä oireilusta. Moduulissa esitellään laajasti tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa oireilun taustalla. Ammattilaisen on oleellista pyrkiä tunnistamaan yhdessä potilaan kanssa kaikki ne tekijät, joihin voidaan vaikuttaa.

Vuoden 2022 aikana kurssi täydentyy uusilla moduuleilla, jotka antavat työkaluja vastaanotto- ja kohtaamistilanteisiin sekä tarkentavat terveydenhuollon ammattilaisen roolia ja auttamiskeinoja.

Sisäilmaan liitetty oireilu on yleistä. Yleensä se on lievää ja ohimenevää, eikä aiheuta niin paljon haittaa, että sen vuoksi hakeuduttaisiin terveydenhuoltoon. Tutustu kurssiin ja päivitä tietosi siitä, mitä tulee ottaa huomioon ja miten toimia, jos potilaasi oireilun syynä epäillään sisäilmaa.

Verkkokurssin tuottaa keuhkoterveysjärjestö Filha ry osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa (2018–2028). Ohjelman tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa.

Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.

Tutustu verkkokurssiin TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena.