Ajankohtainen

Terveyskylässä on julkaistu kolme uutta ruotsinkielistä taloa

Julkaistu 12.12.2022 14.00

Vatsatalo, Infektiotalo ja Palliatiivinen talo ovat nyt saatavilla myös ruotsin kielellä.

Terveyskylän ruotsinkielinen sivusto Hälsobyn on laajentunut jälleen. Joulukuun alkupuolella on julkaistu peräti kolme uutta ruotsinkielistä taloa: Maghuset, Infektionshuset ja Palliativa huset. Kaikki kolme taloa ovat täysin uusia eli niistä ei ole ollut aiemmin lainkaan ruotsinkielistä käännöstä.

Vatsatalo eli Maghuset sisältää tietoa vatsavaivoista ja niihin liittyvistä tutkimuksista sekä käytännön keinoja vatsavaivojen hoitoon. Käsiteltäviä sairauksia tai vaivoja ovat esimerkiksi refluksitauti, sappivaivat, suolistosairaudet ja tyrät.

Infektiotalo eli Infektionshuset sisältää tietoa infektiotaudeista ja niiden ehkäisystä. Talossa kerrotaan esimerkiksi borrelioosista, HIV:stä ja troppisista taudeista sekä erilaisista epidemioista, kuten influenssasta.

Palliatiivinen talo eli Palliativa huset tukee parantumattomasti sairaita ja heidän läheisiään sairauden kanssa elämisessä. Talosta löytyy tietoa aikuisten palliatiivisesta hoidosta, saattohoidosta, oirehoidosta, sairauksista ja eri tukimuodoista.

Tutustu Hälsobyn uusiin taloihin: